Haras de Pirque ligger i Pirque, et centralt område af Chile, og et af de mest prestigefyldte og berømte områder i Maipo-dalen, når de kommer til vinmarker. - smukt placeret ved foden af de mægtige​​Andesbjerge. Maipo Alto-området ligger mellem 500 og 800 meter over havets overflade, et tempereret område med hjemmehørende vegetation, der ved kan give vinene balsamiske karakteristika. Vinene produceret i dette område indeholder en høj koncentration af tanniner, stor struktur og intens farve.


Vingården ligger syd for Maipo-floden mellem 550 og 660 meter over havets overflade, på den nordlige skråning ved foden af ​​Andesbjergene. Klimaet er semi-tørt middelhavsklima, stærkt påvirket af Stillehavet, som giver en enestående klimatisk interaktion. Regnen er for det meste koncentreret mellem juni og august måned. Placeringen af ​​vinmarkerne og ​​territoriet temperaturforskelle mellem dag og nat på 20 grader. Denne forskel giver en langsom modning og dermed en fremragende druekvalitet. Jorden kommer af vulkanudbrud i området, som forklarer forskellene i jordens teksturer og strukturer, hvor lerjord er den mest almindelige.


I 2006 påbegyndtes den økologiske ledelse af vingården, som blev afsluttet i 2016. I dag er alle vine og vinmarker i Haras de Pirque økologiske og certificeret af CERES-instituttet, hvilket betyder, at kun miljøvenlige produkter er bruges i produktionen. Det er uden brug af herbicider og udført med naturlige komponenter såsom kompost. Vinene er delvist gæret med vildgær udvalgt fra vingården, hvilket sikrer, at miljøets karakteristika afspejles i vinen.

Haras de Pirque

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Type
Årgang
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 6 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Antinori

Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.


Allerede i renæssancens Firenze var Marchesi Antinori et særdeles succesrigt vinhus, og Allesandro Antinori var én af de rigeste indbyggere i byen, som var centrum for tidens store tænkere og kunstnere som Leonardo da Vinci og for forfattere som Dante Alighieri, der skrev sin Guddommelige Komedie. Marchesi Antinori er dén dag i dag en familieejet virksomhed, hvor værdier som enorm omhu, fokus på selv bittesmå detaljer og ønsket om hele tiden at blive dygtigere ligger under huden. Gennem 26 generationer har familien præget italiensk vinfremstilling med innovative, og til tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt for traditioner. I 1974 sendte Marchesi Antinori sin første Tignanello på markedet, en af de første såkaldte `Super Toscanere´. Vinen rystede den italienske vinverden og rykkede på, hvad der kunne lade sig gøre i støvlelandet. Skabt på et blend af Sangiovese, og de dengang ’forbudte’, udenlandske druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, var Piero Antinori én af de store fornyere i en helt ny bølge af super-toscanere, som man turde skabe uden skelen til gamle regler og normer. Tignanello regnes i dag for at være én af de allermest betydningsfulde vine i hele Italiens vinøse historie.


Antinori har altså allerede mange flere kapitler i sin historie end langt de fleste vinhuse. Men det sidste kapitel er stadig langtfra skrevet. Det bliver man forvisset om, når man kører op foran det fornemme vineri. Her er alt gennemført smagfuldt, lige fra de udstillede værker af Leonardo da Vinci og Giovanni Della Robbia til lysindfaldet foran elevatoren, som fører op til den lille restaurant, der ligger med udsigt ud over vinmarkerne. Selvom de gamle rødder spiller en stor rolle i familiens daglige arbejde og i visionerne for huset og hver enkelt vin, har det aldrig sat en stopper for Antinoris altid nyskabende ånd, som eksemplet med Tignanello viser. Man researcher i nye lokale og internationale druesorter og eksperimenterer med alternative dyrkningsmetoder, marker i varierende højder, gæringsmetoder, forskellige fade til fadlagring osv. I dag er Albiera Antinori direktør for Marchesi Antinori med støtte fra søstrene Allegra og Alessia. Deres far, Marchese Piero Antinori, er Ærespræsident for familievirksomheden.