VILDT Pinot Noir vinkup - Kun 99,83 v køb af 6.fl (Spar 295,-)!

Glen Spey er opkaldt efter floden Spey i regionen. Det er samtidig et af fem destillerier i byen Rothes, og har sit eget spøgelse.

Glen Spey Distillery

Pris
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Glen Spey Distillery

Skotske Glen Spey har hjemme i Rothes i Moray i centrum af whiskyområdet Speyside. Destilleriet blev bygget i 1878 af James Stuart & Co. under navnet 'Mill of Rothes'. I begyndelsen var det faktisk en havregrynsmølle. Grundlægger James Stuart var majshandler, før han vovede sig ind i whiskyverdenen. Destillationsudstyret blev simpelthen bare tilføjet til den eksisterende mølle i årene før Glen Spey-destilleriet blev solgt til Gilbey-firmaet i London i 1887. Det udvidede produktionskapaciteten fra to til fire destillers i 1970.


Destilleriet har en relativt lille kapacitet, der ligger på 1,4 millioner liter om året. Glen Spey henter sit vand fra Doonie's Spring, som ligger i nærheden. Denne vandkilde har tidligere vist sig at være kontroversiel, da den deles af en række andre nabodestillerier, som ikke kun hentede vand fra kilden, men også kasserede varmt vand, der var blevet brugt til at køle deres pot stills ned i den. I dag er der ekstremt stramme regler.Glen Spey skiller sig lidt ud ved at være det eneste destilleri i Rothes, der efter sigende kan prale af have sit eget spøgelse. Historien om spøgelset går tilbage til Anden Verdenskrig, hvor en soldat udstationeret på destilleriet på tragisk vis blev døde i en ulykke, da han fik en stor mænge strøm gennem sig. Det siges, at hans ånd stadig strejfer på stedet om natten.