Brand image

Château Morillon har lavet vin siden middelalderen. Den 35 hektar store ejendom har 20 hektar vinstokke og 15 hektarer skove og enge. Druerne dyrket økologisk, da man mener, det er den eneste måde at opnå de bedste druer på på. Château Morillon ligger i en lille by lige øst for Saint-Émilion, og nyder godt af det lerbaserede terroir, som er så typisk for denne appellation. En appellation, der er virkelig velegnet til Merlot og Cabernet Franc. Château Morillons 40 år gamle vinstokke er plantet på blide, skrånende bakker, hvilket sikrer god soleksponering og sunde druer hele året rundt. Produktionen bruger nogle af de bedste moderne og traditioneller metoder med gæring udført i beton- og rustfri stålkar og lagring på ét og to år gamle egetræsfade.

Château Morillon

Pris
Serveringsforslag
0
Anbefalede Glastyper
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Morillon

Château Morillon ligger i smukke grønne omgivelser over for træer og vinstokke i den lille kommune Campugnan, omkring 50 km nord for byen Bordeaux. Jorden er ideel til vindyrkning: overvejende ler-kalksten og ler aflejret af den nærliggende Gironde-munding, den store flod i Bordeaux. Faktisk er denne nærhed, såvel som nærheden til Atlanterhavet, fuldstændig afgørende for det tempererede mikroklima, med tidlige forår og sene efterår. Det nærmest garanterer god modning på parceller, der vender mod sydøst og sydvest med optimalt solskin.

Château Morillon, har lavet vin siden middelalderen. Denne 35 hektar store ejendom har 20 hektar vinstokke og 15 skove og enge. Druerne er dyrket helt økologisk, den eneste måde at opnå den bedste frugt på, ifølge franskmændene selv.


Man skiftede til økologisk vindyrkning i 2004 og i 2007 blev Château Morillon økologisk certificeret. Vinmarkerne blev udvidet til i alt 20 hektarer i 2010. Bygningerne blev renoveret i 2011 for at rumme endnu en kælder med temperaturkontrollerede rustfrie ståltanke med en samlet kapacitet på 1.500 hektoliter, en fadkælder med en kapacitet på 100 hektoliter og et lagerområde til flaskevin. Der lagres af kældermester Xavier Grassies.


Her er fire ansatte, som udfører alle de krævende opgaver, der er nødvendige i løbet af året for at dyrke økologiske kvalitetsdruer. Der bruges ingen som helst kemikalier hos Château Morillon. De eneste behandlinger er dem, der er godkendt til økologisk vindyrkning og kun i meget små mængder. Derfor er franskmændene nødt til at forudse og forebygge problemer for at beskytte vinstokkene, før de angribes. Bagefter er det for sent.