- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
195-ÅRS FØDSELSDAGSFEST 🍷 Se alle tilbud!
Italienske Candialle er drevet af noget så sjældent som en finsk winemaker. Der er dog langt fra de store finske skove og søer til Chianti.
Candialle
- Økologisk
Vælg favoritliste
2021 Chianti Classico, La Misse di Candialle, D.O.C.G.
Candialle- 93 pointVinous
Forrygende fed, potent og kompleks nydelse i hvert glas.
199,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik Vælg favoritliste
2012 Chianti Classico Candialle, D.O.C.G.
Candialle- 91 pointFalstaff
Varm og rig Chianti med noter af vanilje og søde bær.
249,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Om Candialle
Italienske Candialle ligger på den sydlige spids af det, der kaldes ‘Conca d’oro’, eller den gyldne bowle, i Chianti. Det er noget så sjældent som et italiensk vinhus ejet af en finne. Jarkko Peränen hedder han, og han skulle egentlig bare til Italien for at hjælpe med høste. I stedet endte han med at blive, og i 2002 købte han en lille gård i landsbyen Panzano i Toscana, og han har faktisk lavet vin i området lige siden.
Vinhuset ligger i en dal, som er formet som et amfiteater, hvilket formentlig er årsag til det gyldne tilnavn. Husets 35 hektarer syd- og sydvestvendte, skiferrige marker, med højdemeter fra mellem 300 og 360 meter, sikrer et perfekt terræn for den klassiske, krævende og sent modne drue Sangiovese. Det er således Sangiovese, der med 9,4 hektarer jord fylder mest hos Candialle, selvom her også vokser Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malvasia Nera og Canaiolo. Peränen insisterer på at producere sine vine på en miljøvenlig måde, som tager udgangspunkt i at holde jorden sund. Vinhuset lever i et tæt samarbejde med de øvrige vinhuse i nærområdet, ikke mindst gennem Unione Viticoltori de Panzano, som er dedikeret til bæredygtig og miljøvenlig vinproduktion, og muligvis fører til, at hele regionen Panzano ender med at blive den første fuldstændig økologiske vitikulturelle region i hele Italien.