- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Fra Det Store Røde Skur i Queensland kommer noget af Australiens allerbedste rom. Ingredienserne er bl.a. det lokale regnvand og begyndelsen til det hele kom bl.a. fra en flydende sukkermølle i 1884.
Beenleigh Artisan Distillery
Vælg favoritliste
Trans Continental Rum Line Australia 48%, 70 cl
Beenleigh Artisan Distillery549,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Om Beenleigh Artisan Distillery
Beenleigh er Australiens ældste registrerede destilleri og laver fremragende rom. Man skal tilbage til 1865 for at komme tilbage til begyndelsen for destilleriet. En duo fra England ved navn John Davy og Francis Gooding købte 300 hektarer jord foran Albert River. De opkaldte lysningen efter deres gamle gård i Devonshire, som hed Beenleigh.
Egentlig havde de tænkt sig at dyrke bomuld på jorden, men skæbnen gjorde, at der dukkede et mere lukrativt alternativ op - nemlig sukkerrør. På omkring samme tid stødte de to englændere på en mand ved navn James Stewart, kendt som 'The Bosun', som drev en flydende sukkermølle ombord på skibet S.S. Walrus langs Albert og Logan-floderne. Han fandt hurtigt en produktiv anvendelse af den overskydende melasse, han producerede – rom! Det var i 1884 og Beenleigh Artisan Distillery var født.
Det store røde skur
For enden af Distillery Road ligger en gammel rød bygning - The Big Red Shed - som delvist er det originale Beenleigh Distillery fra 1884. Her ligger 'The Old Copper'. The Old Copper er en særlig Copper Pot Still, der har en karakteristisk form og stil kendt som en Vat Still. Det er den eneste af sin slags i hele Australien. Kun fire personer arbejder i The Big Red Shed, inklusiv husets Master Distiller, som har været en del af destilleriet i 40 år. Ingredienserne er få: Rent regnvand fra Queensland, god melasse og husets egen gær. Og så selvfølgelig de ansattes evner og dedikation.