Brand image

Auchroisk Distillery har ikke nogen lang historie bag sig og et navn, der får de fleste til at kløjs. Det skal dog ikke stoppe dig, for whiskyen der kommer herfra er forrygende.

Auchroisk Distillery

Pris
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Auchroisk Distillery

Auchroisk Distillery ligger i Banffshire, i Speyside, som er én af Skotlands berømte regioner for whisky. Destilleriet blev grundlagt efter at en brønd blev opdaget på og man fandt ud af, at vandet svarede til vandet, der blev brugt af destilleriet Glen Spey Distillery. Brøndens vand blev brugt til at producere et testparti whisky på Glen Spey-destilleriet. Det blev godkendt, hvilket førte til opførelsen af Auchroisk Distillery på stedet i 1972.


Destilleriet producerede sin første single malt i 1978. Single malten blev omdøbt til 'The Singleton' i 1986, da navnet 'Auchroisk' blev opfattet som for svært for forbrugere uden for Skotland. Navnet ændrede sig tilbage til Auchroisk i 2001, da en aftapning blev frigivet under navnet 'Auchroisk 10 Year Old Flora & Fauna'. I 2008 blev navnet ændret igen, denne gang til 'The Singleton of Auchroisk'.


Auchroisk betyder ”lavvandet vadested på tværs af den røde strøm” på gælisk, med henvisning til den nærliggende Mulben Burn.