- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!
Du kender måske ikke Arcus, men du kender formentlig Aalborg Akvavit. Den er bundet tæt op med selve historien om dansk akvavit, som spiller en så central rolle på rigtig mange danskeres frokostborde og til julefrokoster og påskefrokoster.
Arcus
Aalborg Akvavit
Her begynder historien i 1838, da en ganske ung polak ved navn Isidor Henius kommer til Danmark for at arbejde hos sin onkel i Århus. Han er bare 17 år gammel, men han har allerede en pæn portion erfaring med brændevin, da han har stået i lære som ’brænder’ i Tyskland. I dag regnes for at være grundlæggeren af moderne spritfabrikation i Danmark. Han åbnede som 25-årig Aalborg privilegerede Sirup-og spritfabrik, som udviklede sig til at blive landets største brænderi. Polakken stiftede senere De Danske Spritfabrikker sammen med C.A. Olesen og C.F. Tietgen. I 1846 kom den første Aalborg Taffel Akvavit på gaden i Danmark - og siden har den været en del af rigtig, rigtig mange julefrokoster. I 1881 blev flere hundrede små lokale brænderier fra hele landet samlet under navnet De Danske Spritfabrikker, hvor Isidor Henius blev udnævnt som direktør. Han fik produktionen sat i system, og kvaliteten blev løftet markant. Dengang kostede en flaske akvavit i øvrigt 30 øre.