- Superdeals
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Lyt og smag: Portvin for begyndere-smagekassen
Crusted Port
Hvis du ikke har hørt om eller smagt Crusted Port endnu, er det på tide at få gjort noget ved det.
Vælg favoritliste
2015 Crusted Port
Graham's- 92 pointDinVinGuide
Crusted Port - en stor smagsoplevelse, der kan minde om Vintage Port.
299,95pr. flaskePå lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er Crusted Port?
Crusted Port er en ung og ret sjælden type portvin, der tappes ufiltreret og efterlader et bundfald (en crust) til at danne sig i flasken med tiden. Det er en ret ny opfindelse, der giver en fyldig, egentlig ret traditionel smagsoplevelse, der kan minde om Vintage Port, men med den fordel, at det typisk er til en lavere pris.
Typisk er Crusted Port god portvin, som er en blanding af udvalgte, fyldige portvine, som tilbringer to til fire år til lagring i træfade, før de tappes ufiltreret. Flaskerne skal derefter lagres i mindst tre år, før de kan forlade Porto. Det kan tage et årti eller mere for vinen at udvikle en skorpe.
Ligesom Vintage Port kræver Crusted Port dekantering for at fjerne sediment før du drikker den.
Hvad spiser man til Crusted Port?
- Stærke og lagrede oste som Stilton, Roquefort, Gorgonzola eller en skarp cheddar. Ostens salte præg og lette syrlighed supplerer portvinens sødme og kompleksitet. Det er virkelig godt.
- Mørk chokolade er en klassisk og dejlig kombination. Sørg dog for, at du vælger mørk chokolade af høj kvalitet med et kakaoindhold på omkring 70 % eller højere. Chokoladens bittersøde noter harmonerer med portvinens kompleksitet og fylde.
- Nødder giver en flot teksturkontrast og tilføjer dybde af smag. Prøv at servere ristede mandler, valnødder eller hasselnødder sammen med din Crusted Port.
- Tørret frugt som figner, dadler og svesker er fremragende tilbehør til Crusted Port. De har en naturlig sødme og en tekstur, der passer godt til vinens smag.
- Charcuteri som skinke, salami eller endda roastbeef. Kødets salte noter står i flot kontrast til portvinens sødme og fedme.