Sidste chance! Februars udsalg til spotpriser 🍷 SPAR op til 35%!

Saint-Émilion

Man kan ikke komme udenom Bordeaux, når man taler om fransk vin. Og taler man om vin fra Bordeaux, kan man ikke komme udenom Saint-Emilion.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 38 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er Saint-Emilion?

Saint-Émilion er et af de vigtigste rødvinsområder i Bordeaux sammen med Médoc, Graves og Pomerol. Området er meget mindre end Médoc og støder op til Pomerol. Ligesom i Pomerol og de andre appellationer på højre bred af Gironde er de primære druesorter Merlot og Cabernet Franc, med relativt små mængder Cabernet Sauvignon også brugt af nogle producenter.


Saint Émilion-vine var ikke inkluderet i Bordeaux-klassifikationen fra 1855. Den første formelle klassifikation i Saint-Émilion blev lavet i 1955. I modsætning til 1855-klassifikationen bliver den regelmæssigt revideret.


Saint-Emilion er (også) gammel middelalderby omgivet af vinmarker i Bordeaux. Byen og vinmarkerne blev i 1999 optaget på UNESCOs verdensarvsliste, bl.a. på grund af områdets lange historie med fremstilling af vin.


Her har været en borg allerede i gallernes tid og siden en romersk befæstning. Den sidste del er ret vigtig, for det var dem, der plantede vinmarker i området, og i 300-tallet omtalte digteren Ausonius vinene herfra i rosende vendinger.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]