Der er vokset vinstokke på Cheval Blanc siden minimum 1400-tallet, og man kan læse i en kontrakt fra 1546, at lejeren af vinmarken skulle bo på stedet og holde øje med vinstokkene. I 1862 fik Cheval Blanc sin første medalje ved Verdensudstillingen i London. Den første guldmedalje, derimod, fik man ved Verdensudstillingen i Paris i 1878 og igen i Antwerpen i 1886. Cheval Blancs renomme bragte slottet op på siden af Médocs Premier Crus og endte i samme prisleje som Margaux, Latour, Lafite, og Haut-Brion i Paris og London. Vinene blev drukket ved markante begivenheder og statsmiddage af berømtheder, konger og dronninger. I 1954 opnåede Cheval Blanc den højest mulige klassifikation: Premier Grand Cru Classé “A”.

Château Cheval Blanc

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Cheval Blanc

Vinstokke er blevet dyrket på stedet ved navn Cheval Blanc i århundreder - her har man skabt vine af enestående kvalitet år efter år, årti efter årti, lige siden siden antikken i ét af de mest anerkendte områder i hele verden. Château Cheval Blanc har et helt unikt terroir i Saint-Emilion. Mens de fleste af appellationens andre berømte vinslotte har kalkstensjord fra tertiærperioden, er Cheval Blancs jord dannet på vandaflejret materiale. Og ligesom de fleste af de prestigefyldte slotte i Pomerol, har Cheval Blancs jordformation en varieret tekstur, der ikke inkluderer kalksten. Cheval Blanc er dog også anderledes – og unik – ved at andelen af ​​grus og ler er nogenlunde lige stor.


Der er blevet dyrket vinstokke på Cheval Blanc mindst tilbage til 1400-tallet. To vinbønder boede på fuld tid på Cheval Blanc på tærsklen til den franske revolution. Det var meget usædvanligt på det tidspunkt og afspejler, hvor højt terroiret blev anset allerede dengang.

Den mest prestigefyldte del af Cheval Blancs historie kan dog siges at stamme fra 1832, hvor Jean-Jacques Ducasse købte kernen af ​​den nuværende ejendom. I løbet af de næste tyve år førte købet af flere parceller fra Château Figeac til skabelsen af ​​den nuværende 39 hektarer store vingård, hvor konfigurationen stort set er uændret. Ægteskabet mellem Jean-Jacques' datter, Henriette, med Jean Laussac-Fourcaud, en vinhandler i Libourne, åbnede et nyt kapitel i Cheval Blancs historie, som kom til at definere og konsolidere vinslottet.


Konger og dronninger

Det største fremskridt, de nye ejere gjorde, var i vingården. Med kendskab til Cheval Blancs enestående potentiale genplantede Jean Laussac-Fourcaud en del af godset i 1860'erne med en totalt atypisk andel af druesorter: Halvt Merlot (kongen af ​​højre bred) og halvt Cabernet Franc. Denne genplantning blev afsluttet i 1871. Målet var konstant af skabe én af de bedste vine i Saint-Emilion. Den første medalje kom i hus ved verdensudstillingen i London i 1862. Faktisk findes en repræsentation af denne bronzemedalje på slottets nuværende etiket. Cheval Blanc vandt den første guldmedalje ved verdensudstillingen i Paris i 1878, og denne nye udmærkelse fandt også plads på etiketten. I sidste halvdel af det 1800-tallet var Cheval Blanc da også i samme prisklasse som Margaux, Latour, Lafite og Haut-Brion. Vinene blev drukket ved Europas helt store begivenheder og af konger af dronninger.


Cheval Blanc opnåede den højest mulige udmærkelse i den første klassificering af Saint-Emilion-vine i 1954: Premier Grand Cru Classé "A". Denne ophøjede rang blev bekræftet i hver efterfølgende klassifikation i hvert efterfølgende årti.