ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Premier Grand Cru Classé med rødder tilbage til de gamle romere og nogenlunde lige dele Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot.

Château Figeac

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Druesammensætning
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château-Figeac

Premier Grand Cru Classé-slottet Château Figeac ligger i Saint-Émilion-appellationen i Bordeaux. Her en man blandt de største godser med 54 hektar i en blok, hvoraf 41 hektar er vinmarker. Her vokser Cabernet Sauvignon (35%), Cabernet Franc (35%) og Merlot (30%). De fleste andre Saint-Émilion-vine er domineret af Merlot, og Figeac bærer derfor en vis sans for vinene fra Médoc og Graves på trods af at de ligger på Bordeauxs højre bred. Vinen, som er en af de mest berømte i Saint-Émilion, er lagret på 100% nye egetræsfade.


Château Figeac har rødder i en gammel ejendom helt tilbage fra det 2. århundrede, hvor en gallo-romersk villa blev bygget på godset og opkaldt efter en Figeacus. 


I januar 1947 overtog Thierry Manoncourt, en agronomisk ingeniør uddannet i Paris, driften af Château-Figeac, og det var under hans ledelse, at godset steg til Saint-Émilions forreste rækker. Han var aktivt involveret i godset indtil sin død i 2010 sammen med sin svigersøn Comte Eric d'Aramon, som var direktør fra 1988 til 2013.

Siden Thierry Manoncourts død har hans enke, Marie-France Manoncourt, ærespræsidenten for Château Figeac, sammen med hendes familie genoplivet slottet med udnævnelsen af Frédéric Faye som administrerende direktør. Dette nye team overvågede især opførelsen af nye kældre mellem 2018 og 2021 og omfatter 5.000 m2 overfladeareal over tre niveauer, der strækker sig 12 meter under jorden.


Terroir

Château Figeac ligger i det nordvestlige hjørne af Saint-Emilion-appellationen, tæt på grænsen til Pomerol. Terroiret er kendetegnet ved kvarts og flint over en undergrund af jernrigt ler. Grusjord giver mulighed for plantning af Cabernet Sauvignon, som kan modnes fuldt ud på grund af jordens gode dræning og reflekterede varme.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]