- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Gamle traditioner og forskrifter hos lokale vinbønder i Piemonte, en af verdens bedste vinregioner. Det lyder lovende, men det er også rigtig godt, det vin, der kommer ud af det.
Castel Boglione
Om Castel Boglione
Castel Boglione blev grundlagt i 1954 af en gruppe lokale vindbønder i det bakkede Piemonte. I spidsen af gruppen var den lokale sognepræst, som oprindeligt førte an. Initiativet var drevet af en fælles forkærlighed for landet og Nebbiolo-druens umiskendelige ædle karakter. Vinene er fra den spæde begyndelse blevet lavet med troskab mod de gamle forskrifter og med respekt for de vinøse traditioner i Piemonte. Boglione har dog lavet nogle ”finpudsninger” i kælderen så den fine frugt i vinene forbliver indbydende, ren og frisk.
I 1960’erne og 1970’erne skiftede man gradvis de gamle cementtanke ud med rustfrie ståltanke og nye store egetræsfade også kaldet ”botti” i Piemonte. Det har resulteret i vine med mere ren frugt, som virkelig viser Nebbiolos ægte potentiale. Bogliones Barbaresco taler for sig selv. Her skinner Nebbiolo-druens sande ”jeg” virkelig igennem med masser af røde bær, violer og friskplukkede roser. Druerne bliver plukket fra forskellige marker i Barbaresco. En fordel, da hagl kan være en trussel i Piemonte, og de forskellige placeringer sikrer gode sunde druer hvert år. Vinmarkerne ligger på sydvestvendte skråninger, som sikrer druerne får de nødvendige solskinstimer.