Nitus Cava Semi Secco, 3/4  ltr.
Før musen henover billedet for at zoome
De fleste af os har allerede stiftet bekendtskab med den spanske mousserende vin, cava. Størstedelen af al cava fremstilles i Catalonien, som også var fødestedet for denne vin.

Kravene til en cava er, at den skal fremstilles efter Méthode Traditionelle (tidligere kaldet champagnemetoden) af de til formålet godkendte druesorter med et begrænset udbytte (1 hl. most pr. 150 kg druer). Endvidere skal vinen lagre mindst 9 måneder på bundfaldet og have en alkoholprocent på mellem 10,8% og 12,8% ved aftapningen.

Bodegas Sojosa blev grundlagt i 1985 af Arturo Ramos og Joseph M. Delgado Goma. I dag fremstiller bodegaen 1.500.000 flasker cava, som lagres i husets 2.300 m2 kældre.
Da vingården blev grundlagt, fremstillede man udelukkende cava, men i dag har man også en mindre produktion af bordvin fra Penedès.
Vinifikation
Normal vinificering, hvor andengæring foregår i flasken ved 16 - 18 grader, hvorefter der tilsættes en lille smule dosage. Flasken lagrer i vingårdens kældre i ni måneder, inden den frigives til salg.
Vis mere
Vis mindre

Nitus Cava Semi Secco, 3/4 ltr.

Varenummer: 10452209
DKK 90,00
(DKK 72,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørNitus CavaLandSpanien
OmrådePenedèsType/FarveChampagne/mousserende
Drue35% Macabeo
31% Parellada
34% Xarel-lo
DyrkningTraditionel
Serveringsforslag Apéritif
Alkohol 11,50%
Flaskestørrelse3/4 ltr.Proptype Kork
PakningKartonFlasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Sødmefyldt duft med meget diskrete toner af blomster og æbler. Smagen er behagelig lang med god balance mellem sødme og syre.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.













 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk