Nitus Cava Brut Reserve

Spanien
Penedès
H16
3/4 ltr.
DKK 90,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Lys gylden farve. Duften er meget ren med masser af frisk frugt. Smagen er velafbalanceret med en tør eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Nitus Cava
Land
Spanien
Område
Penedès
Type/Farve
Champagne/mousserende
Fadlagring
H16
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
11,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
De fleste af os har allerede stiftet bekendtskab med den spanske mousserende vin, cava. Størstedelen af al cava fremstilles i Catalonien, som også var fødestedet for denne vin.

Kravene til en cava er, at den skal fremstilles efter Méthode Traditionelle (tidligere kaldet champagnemetoden) af de til formålet godkendte druesorter med et begrænset udbytte (1 hl. most pr. 150 kg druer). Endvidere skal vinen lagre mindst 9 måneder på bundfaldet og have en alkoholprocent på mellem 10,8% og 12,8% ved aftapningen.

Bodegas Sojosa blev grundlagt i 1985 af Arturo Ramos og Joseph M. Delgado Goma. I dag fremstiller bodegaen 1.500.000 flasker cava, som lagres i husets 2.300 m2 kældre.
Da vingården blev grundlagt, fremstillede man udelukkende cava, men i dag har man også en mindre produktion af bordvin fra Penedès.
Lys gylden farve. Duften er meget ren med masser af frisk frugt. Smagen er velafbalanceret med en tør eftersmag.
3. juni 2013
4 1/2 STJERNER af Søren Frank i Berlingske
"Gylden kulør.
Typisk cava næse med krydret petroleum og fede gule stenfrugter. Nogen sødme.
God til prisen."
16. januar 2012
4 STJERNER i Fyens Stiftstidende
"Citrus, harpiks og kvæde i den kraftige næse. Spidse bobler på tungen, men smagen er interessant. Citrus, tørt brød, pære, et hint af cigarkasse, god underliggende bitterhed og godt afstemt syre. Interessant vin til mad og flot til prisen."
16. januar 2012
4 STJERNER af Erik Skovenborg i Søndagsavisen
"Fin duft af modne æbler. Krydret smag med toner af æbler og god syre." Vurderet ved tilbudsprisen 49,95
16. januar 2012
5 STJERNER af Niels Ehler i Jyllands Posten
"Krydret frugtduft med lidt eksotisk sødme, orangeskal, grønne urter og pæn styrke i duften. Rank, frisk og ren med dejlig syrebalance. Bygget efter champagneopskriften. Har det bedst som aperitif eller kun til helt diskretsmagende fiskeretter." Vurderet ved tilbudsprisen 49,95
16. januar 2012
5 STJERNER af Tim Vollerslev i BT
"Tør, let og behagelig, med harmonisk og dejlig frisk frugtsmag."
16. januar 2012
4 STJERNER i KUP! i Ekstra Bladet
"Penedès ligger ved den catalanske Middelhavskyst syd for Barcelona. Blandt mange spændende, mousserende vine er Cava’en nok den mest kendte – ikke mindst fordi produktionen er fire gange større end i Champagne. Brut er betegnelsen for en tør mousserende vin, og præcis sådan opleves Nitus. Rank, frisk Cava med ristede brødnoter, grønne æbler og en syre, der møder munden livligt med pænt mørkt modspil og en finale af grape."
16. januar 2012
4 STJERNER i Berlingske Tidende
"Udmærket næse – man finder blandt andet indslag af friske, grønne æbler og græs. Vellavet og ukompliceret mousserende vin."
16. januar 2012
Spis Bedre anbefaler
"Vinøs, frugtig og livlig med snert af gråpære og med en snert af mandel i eftersmagen. Tør uden at snerre med relativ let krop, men god smagskoncentration. Herlig apéritif og hyggevin, men også god til en rejemad."
Normal vinifikation, hvor andengæringen foregår i flasken ved 16-18 grader. Flasken lagrer i vingårdens kældre i 15 måneder, før den frigives til salg.