Mandrarossa

Beskrivelse

Mandrarossa
Mandrarossa beskrives bedst som Cantine Settesolis prestigeprojekt. Cantine Settesoli er et stort siciliansk og meget velanset vinhus og kooperativ, etableret i 1958, med mere end 2.000 vinbønder tilknyttet. Settesoli etablerede Mandrarossa med ønsket om at lave vine på et højere niveau. Vinene bliver kun lavet på ejendommens egne druer fra de bedste vinmarker. Vinhuset ligger i det kystnære Menfi i den sydvestlige del af Sicilien. Det varme og tørre klima med kølige briser fra havet gør området særdeles attraktiv for at dyrke gode sunde druer. Huset er kendt for at lave flotte vine til fornuftige priser og har da også fået ros af Wine Advocate: “Mandrarossa is a worthy name to remember when budgeting is a factor"

Tilblivelsen af disse vine begyndte med et omfangsrigt arbejde i vinmarken. Mandrarossas ønologer har investeret meget tid i at udforske, hvilke druer passer bedst til de forskellige terroirs i området. Først har de lavet analyser af jordbundene og delt markerne op i små parceller, for derefter at plante druerne de steder, hvor de modner bedst.  
Området består af mange rullende bakker, alle i forskellige højder og med varierende hældningsgrader. Dette, kombineret med flere slags jordbundstyper, skaber mange forskellige mikroklimaer. Det har enorm betydning for modningen af druerne, som hver især stiller forskellige krav til vækstbetingelser.  Det enorme arbejde har resulteret i flotte vine, der viser Siciliens sande potentiale.
2015 Mandrarossa Cabernet Sauvignon
Virkelig flot og saftig Cabernet Sauvignon fra det kystnære Sicilien. Mørk kirsebærfrugt og lettere krydret i næsen med et hint af rosmarin. Fyldig og blød frugt i smagen med noter af blommer,...