Lustau VORS Oloroso, 1/2  ltr.

Spanien
Jerez
1/2 ltr.
DKK 699,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Flot farve med gyldne toner af bronze. Duften er intens med toner af nougat, tørrede abrikoser, blommer, svampe og krydderier. Smagen tør med en yderst diskret syre og en lang, yderst kompleks og vedvarende eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Luis Caballero Comercial y Dristribucion SA
Land
Spanien
Område
Jerez
Type/Farve
Sherry
Drue
100% Palomino Fino
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fisk - lys
Alkohol
20,50%
Flaskestørrelse
1/2 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Der findes mange andre gode sherryhuse, og der er både større og mere sælgende sherryhuse. Men - som konkurrenterne også siger - det er Lustaus kvalitet, alle søger at lave!
Firmaet, der er grundlagt i 1896, blev i 1990 opkøbt af vinfirmaet Luis Caballero SA, der både medbragte en stor pose penge og optimalt beliggende marker for produktion af topsherry.
Husets største investering er uden tvivl købet af Bodega Los Arcos i 2002. Los Arcos består reelt af seks små separate bodegaer, så man kan lagre de enkelte produkttyper, ikke alene hver for sig, men også i rimelige mængder. Det er vigtigt at opbevare de enkelte produkter separat, da det bl.a. er bakterier i luften, der giver hver enkelt sherry sin individuelle stil.

Druerne afstilkes og presses, hvorefter syreindholdet justeres med vinsyre. Mosten gæres ud i store ståltanke og justeres op med druesprit til hedvinsstyrke (15-15,5 %). Vinen lægges på store fade, som ikke fyldes helt, hvorved vinen hele tiden er i kontakt med luften. Andre vine ville blive til eddikesyre, men områdets helt specielle forhold er med til at give vinen en beskyttende skumhinde, kaldet flor. Hinden påvirker vinen, der får en helt unik karakter.
Når vinen har gennemgået denne behandling, indgår den ofte som en del af et solerasystem, hvor man tager 1/6 del af en 20 år gammel vin og blander op i en 1 år gammel vin. Derefter går der tilsvarende 1/6 del af en 18 år gammel vin ind og supplerer det gamle fad og så fremdeles med en 16 årig, 14 årig og 12 årig. Dette medfører, at de unge vine hurtigere tager karakter af en gammel vin.
Flot farve med gyldne toner af bronze. Duften er intens med toner af nougat, tørrede abrikoser, blommer, svampe og krydderier. Smagen tør med en yderst diskret syre og en lang, yderst kompleks og vedvarende eftersmag.
98 POINTS
14. august 2019
98 Points - BEST IN SHOW ved Decanter World Wine Awards 2018
"Mid-amber with russet glints. The aromas are powerful, and the ample oxidative and casky asperities suggest great age. Nonetheless there is also great freshness here, and plenty of fruit-skin lift: consummately blended. On the palate, it is almost salty, and has the elevated, bracing acidity which comes with extended ageing: Deep, intense and palate-scouring. Inspiring and authoritative. Drink 2018-2020."
96 POINTS
14. august 2019
96 POINT - DIN VIN GUIDE
"Meget kompleks i duften med masser af lag, også i smagen af svesker, tobak, lakrids og brændte krydderier. På den ene side knastør men alligevel så rund. Flot balanceret med en fedme i teksturen."
12. juli 2016
PLATINUM ved Decanter World Wine Awards 2016
Druerne afstilkes og presses, hvorefter syreindholdet justeres med vinsyre. Mosten gæres ud i store ståltanke og justeres op med druesprit til hedvinsstyrke (15-15,5 %). Vinen lægges på store fade, som ikke fyldes helt, hvorved vinen hele tiden er i kontakt med luften. Andre vine ville blive til eddikesyre, men områdets helt specielle forhold er med til at give vinen en beskyttende skumhinde, kaldet flor. Hinden påvirker vinen, der får en helt unik karakter.
Efterfølgende indgår vinen ofte som en del af et solerasystem, hvor man tager 1/6 del af en 20 år gammel vin og blander op i en 1 år gammel vin. Derefter går der tilsvarende 1/6 del af en 18 år gammel vin ind og supplerer det gamle fad og så fremdeles med en 16 årig, 14 årig og 12 årig. Dette medfører, at de unge vine hurtigere tager karakter af en gammel vin.