Sa Ets Joseph Janoueix Vin
Sa Ets Joseph Janoueix Vin

Beskrivelse

Sa Ets Joseph Janoueix Vin
Familiefirmaet Joseph Janoueix er gået fra at være et meget traditionelt vinhus til at producere ikke bare Saint-Émilions, men også Pomerols og Bordeaux Supérieurs mest spændende vine under familienavnet. La Confession, Château Mouton og Château la Croix Saint Georges er alle slotte, som naboerne misundeligt kigger over hegnet på, fordi de konstant omtales og beundres. Succesen skyldes især yngste generation, brødrene Jean-Philippe og Jean-Pierre’s visionære ambitioner og arbejdsindsats. Uanset om talen falder på en dagligvin eller en topvin i Janoueix’s sortimentet, ved man nøjagtigt, hvad man vil med hvilke slotte!
Det mest interessante er naturligvis også altid det dyreste, og i dette tilfælde vinene Château La Croix, La Confession, Château la Croix Saint Georges, Château de Chambrun og Château Mouton. Fra vinstokkene blomstrer på marken til den endelige vin hældes på fadene i kældrene, behandles både stokke, druer og most som førstefødte spædbørn – al kontakt og pleje sker med håndkraft, og der kæles for de mindste detaljer. Prøv selv Janoueix’s pragtfulde vine. Historiens vingesus og områdets klassiske vinkarakter består – men samtidig er der ingen tvivl om, at Janoueix-familiens stil vil være med til at tegne fremtidens Bordeaux og skubbe til udviklingen, så området vil vende tilbage til tidligere tiders storhed.
2016 Chateau la Croix, 3/4 ltr., Joseph Janoueix Vin, AOP
Teglstensrød farve. Meget ædel og nuanceret, trøffelagtig duft. Stilen er klassisk, kraftig uden at være tung, og smagen er meget fyldig, udviklet og moden med fine nuancer af brombær, sød tobak og...
2014 Chateau Le Gabachot
Utrolig fornem, mørk rubinrød vin med en varm og imødekommende duft, der afløses af den klassiske, fyldige og næsten silkeagtige smag, der kendetegner fornem Pomerol.
2016 Chateau le Castelot, Grand Cru
Økologisk
Flot, veludviklet Saint-Émilion med en dejlig imødekommende duft, der giver indtryk af fylde og blødhed. Det gode indtryk bekræftes af den rige, næsten silkeagtige smag.
2014 Chateau Croix Toulifaut
Der kæles for den mindste detalje på Château la Croix-Toulifaut, og resultatet er da også på alle måder en klassisk og fremragende vin, der giver en silkeblød og nuanceret vinoplevelse.
2011 Chateau Haut Sarpe, Grand Cru Classé
Dyb rubinrød farve. Indbydende og meget lovende, i starten lidt tilbageholdende, duft. Smagen er kraftfuld og solid i strukturen med et væld af modne frugter.
2013 Chateau le Castelot, 3/8, Grand Cru
Flot, veludviklet Saint-Émilion med en dejlig imødekommende duft, der giver indtryk af fylde og blødhed. Det gode indtryk bekræftes af den rige, næsten silkeagtige smag.