ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Sauvignon Gris

Sauvignon Gris er en sjældenhed - og faktisk var vi lige ved at miste den. Heldigvis ville en fransk vinbonde det anderledes, og derfor har vi stadig den tidligt modne drue med den høje sukkerindhold og flotte syre.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 7 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Sauvignon Gris - en sjælden drue

    Sauvignon Gris er måske den mest sjældne drue i hele Bordeaux. Druen var tæt på at uddø efter phylloxera-epidemien, der udslettede en stor del af vinproduktionen. Den dag i dag er der stadig ikke plantet ret meget. Ud af alle de hvidvinsdruer, der bruges til fremstilling af Bordeaux-vin, er kun 2% afsat til Sauvignon Gris. Druen var faktisk næsten ikke-eksisterende, indtil den blev genopdaget af Jacky Preys, en vinmager fra Loire-dalen. Det meste Sauvignon Gris findes i Chile, Bordeaux, Australien og New Zealand.


    Sauvignon Gris er normalt den første drue, der bliver plukket i starten af ​​vinhøsten i Bordeaux, da det er en druesort, der modner tidligt. Druen har et højt sukkerindhold med en god syre, og udbyttet er ofte naturligt lavt, hvilket giver en god smagskoncentration. Man mener, at Sauvignon Gris er en mutation af Sauvignon Blanc. Det oprindelige navn for druesorten var Fie Gris.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]