- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni


Stegt torsk på grillet grønt
I samarbejde med Movino
Ingredienser
Pesto: Basilikum / persille / parmesanost / ristede pinjekerner / god olivenolie (dolce) / salt / evt. lidt brødkrummer
Grillet grønt: Squash & aubergine
Fisk: Loins af sej eller torsk / lidt citronsaft
Vin til maden
Rosévine er oplagt som både apéritif og madvin, da de kan drikkes til næsten alt. Udvalget er stort og de fås i mange nuancer og varianter.
Den ideelle vin til denne ret ville være en frisk og let krydret rosé, alternativt hvidvin på Pinot Gris eller Sauvignon Blanc.
Fremgangsmåde
Skær fisken i éns portioner, salt med flagesalt og læg på bagepapir. Put film over og sæt i køleskabet natten over – gør fisken fast og smagfuld.
Skær spidsen og siderne af squash og aubergine. Skæres på langs i tre eller fire skiver. Drys med flagesalt, put film over og sæt i køleskabet i 30 min. Lidt af væsken trækkes ud af grøntsagerne.
Blend basilikum (også stilkene) og de øvrige pestoingredienser. Smag til med salt.
Tør overskydende vand af fisken. Varm en non-stick pande op og steg i raffineret rapsolie til den får en flot stegeskorpe. Skru ned. Tilsæt smør eller kryddersmør og »bad« fisken i smørret. Tilsæt evt. lidt citronsaft.
Læg aftørret squash og aubergine på en varm grill/grillpande – vendes når de har fået flotte grillstriber. Tages af og skæres på tværs i stænger. Bland med et par skefulde pesto og smag til med lidt salt og peber.
Anret fisken på toppen af en håndfuld grillede grøntsager. Pyntes af med lidt pesto.
