Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni

Stegt torsk på grillet grønt

I samarbejde med Movino


Ingredienser

Pesto: Basilikum / persille / parmesanost / ristede pinjekerner / god olivenolie (dolce) / salt / evt. lidt brødkrummer

Grillet grønt: Squash & aubergine

Fisk: Loins af sej eller torsk / lidt citronsaft

Vin til maden

Rosévine er oplagt som både apéritif og madvin, da de kan drikkes til næsten alt. Udvalget er stort og de fås i mange nuancer og varianter.

Den ideelle vin til denne ret ville være en frisk og let krydret rosé, alternativt hvidvin på Pinot Gris eller Sauvignon Blanc.

Fremgangsmåde

Skær fisken i éns portioner, salt med flagesalt og læg på bagepapir. Put film over og sæt i køleskabet natten over – gør fisken fast og smagfuld.

Skær spidsen og siderne af squash og aubergine. Skæres på langs i tre eller fire skiver. Drys med flagesalt, put film over og sæt i køleskabet i 30 min. Lidt af væsken trækkes ud af grøntsagerne.

Blend basilikum (også stilkene) og de øvrige pestoingredienser. Smag til med salt.

Tør overskydende vand af fisken. Varm en non-stick pande op og steg i raffineret rapsolie til den får en flot stegeskorpe. Skru ned. Tilsæt smør eller kryddersmør og »bad« fisken i smørret. Tilsæt evt. lidt citronsaft.

Læg aftørret squash og aubergine på en varm grill/grillpande – vendes når de har fået flotte grillstriber. Tages af og skæres på tværs i stænger. Bland med et par skefulde pesto og smag til med lidt salt og peber.

Anret fisken på toppen af en håndfuld grillede grøntsager. Pyntes af med lidt pesto.

Anbefalet vin til Stegt torsk på grillet grønt