Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni

South Australia

Adelaide er Australiens vinhovedstad nr. ét. 60% af al australsk vin dyrkes nemlig i South Australia, og langt de fleste af de vingårde, vi ser i Danmark, er herfra. Specielt Shiraz er dominerende, men andre druesorter og Bordeaux-blends ses oftere og oftere.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Underområde
Årgang
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Værd at vide

Selv om South Australia er stærkt influeret af havets nærhed, er der klimatisk stor forskel på vingårdene i Barossa Valley, der ligger nord for Adelaide, og områderne syd for samme by, hvor man generelt kan sige, at de nordligst beliggende marker har de hårdeste betingelser.

Området syd for Adelaide er de små vineriers hjem. I syd regner det mere, så der kunstvandes stort set ikke, hvilket skaber vine af stor personlighed. Jorden er dog rig på salt, som er enhver plantes fjende. Saltindholdet skyldes, at det er gammel havbund, som gennem millioner af år ikke har været udsat for vulkansk aktivitet og dermed udvaskning af saltet. Der dyrkes stort set vine på alle druetyper, lige fra kølige, elegante og citrusduftende Riesling til brandvarme, kaffekrydrede Shiraz.


Læs mere om de enkelte vine fra South Australia ved at klikke på de enkelte produkter