BLACK WEEK FORTSÆTTER ➡ Over 50% på udvalgte produkter 🍷 Bestil nu

Sémillon

Sémillon er en hvidvinsdrue, der kan bruges i i varme og og mere moderate områder. Den bevarer sin syre flot uanset og spiller også en absolut hovedrolle i de fantastiske, sødmefulde vine fra Sauternes.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 21 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Sémillon

Sémillon vokser i moderate og varme klimaer, og hvis vin på Sémillon drikkes unge, vil du typisk finde præg af citron, æble og græs. Alt efter hvor moden, druerne i vinen er, kan den have en medium syre eller en høj syre og en let til fyldig krop. Nogle Sémillon-vine modnes virkelig godt og kan udvikle komplekse indtryk af nødder, honning og tørret frugt. Og så er bliver den brugt i de fantastiske vine fra Sauternes AOC.


Fransk Sémillon

Frankrig er Sémillons mest vigtige hjem - og primært Bordeaux. Hvis du drikker vine, der er markeret som Bordeaux AOC, er Sémillon typisk blended med Sauvignon Blanc i både tørre og mere sødmefulde hvidvine. Her bidrager Sémillon med krop og struktur til vinen, ligesom den også gør, at vinen får et bedre lagringspotentiale. Nogle af de bedste eksemplarer er lagret på egetræ og kan gemmes i årevis.


Sauternes AOC

Sauternes er et lille underområde i Bordeaux, hvor man laver den søde Sauterne-vin. Sauternes er blevet ramt af botrytis, eller ædelråd på dansk. Sémillon er netop meget modtagelig for botrytis og er den vigtigste drue i Sauternes. Den koncentrerede sødme i vinen balanceres af en flot, naturlig syre. Du vil typisk kunne finde præg af abrikos og måske en smule røg og vanilje fra fadlagring. Det kan være en nærmest himmelsk oplevelse, som kan gemmes i adskillige år i flasken og udvikle noter af karamel, tørret frugt og honning.


Australien

Sémillon er meget udbredt i Australien, hvor den også blandes med Sauvignon Blanc og såmænd også bruges søde botrytis-ramte vine. I Hunter Valley laver australierne tørre vine på druen med lav alkohol og en let krop. Der er varmt i området, så druerne høstes tidligt på året, mens sukkerindholdet i druerne stadig er lavt og syreindholdet derimod stadig er højt. Det er som udgangspunkt ret neutrale vine, som dog udvikler sig godt med årene. I Barossa Valley laver man Sémillon på flere forskellige måder. Det er lige fra vine som dem i Hunter Valley til fede vine, der har fået fadlagring.