Graham's Six Grapes

Portugal
Douro
3/4 ltr.
DKK 179,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Fantastisk fyldig og delikat vin, produceret samme sted som Graham’s Vintage Port, hvorfor stilen ligger meget tæt op ad Vintage Port. Den er dog, som følge af længere lagring på egefade, noget blidere. Dens fantastiske rige, frugtagtige stil gør den til en karakteristisk og tiltrækkende portvin.
Specifikationer
Leverandør
W.&J. Graham & Co.
Land
Portugal
Område
Douro
Type/Farve
Portvin
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Desserter - svagt søde
Desserter - meget søde
Frugt og nødder
Alkohol
20,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Indtil 1820 handlede Graham's med tekstilvarer. En kunde kunne dog ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling. Vinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handelen. Grahams fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var man ikke alene en af de største afskibere, men også en af de mest anerkendte.

I 1882 blev den unge skotte, Andrew James Symington, ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men - da Graham's i 1970 fik finansielle problemer og dermed behov for kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien en meget central position indenfor portvin, da de nu ejer en række af de bedste huse. Robert Parker havde da også følgende kommentar til Graham's: "The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era".
Fantastisk fyldig og delikat vin, produceret samme sted som Graham’s Vintage Port, hvorfor stilen ligger meget tæt op ad Vintage Port.   Den er dog, som følge af længere lagring på egefade, noget blidere. Dens fantastiske rige, frugtagtige stil gør den til en karakteristisk og tiltrækkende portvin.  
12. november 2019
5 Stjerner af Jesper Bo Bendtsen - SMAG PÅ VIN
"I glasset er den næsten sort som blæk, dog med en fin lilla kant. Dufter af kirsebær, blåbær, blommer, sød lakrids og krydderi. I smagen har vi igen en flot udviklet frugt, men nu sammen med noter af tørret frugt og mælkechokolade. Smuk balance mellem den søde frugt og kombinationen af syre og tannin. Fyldig og cremet mundfylde. Absolut en af de mest kælne og indsmigrende portvine, jeg har smagt. Og hvilket match til risalamanden.

I øvrigt har de Six Grapes ikke meget at gøre med antallet af forskellige druer i vinen. Six Grapes er en intern klassificering blandt Grahams vine."
11. oktober 2018
5 STJERNER af Mads Jordansen på www.winelab.dk
"Lidt eukalyptus i duften i et flot samspil med en mørk rød frugt. Tør og dyb rød frugt i smagen med en flot frugtstruktur og et æterisk præg. Blød vin med et behageligt integreret alkoholisk præg."


Anmeldt af Mads Jordansen, Winelab.dk


5. december 2016
5 STJERNER på www.aov.dk - Alt om Vin
"Kirsebær, kamfer, ristet kaffe og grøn peber, en fin let mineralsk afslutning der bryder sødmen flot."


Vurderet ved tilbudspris 150,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
10. juli 2014
SØLVMEDALJE - OUTSTANDING - ved Decanter World Wine Awards 2014
10. juli 2014
SØLVMEDALJE - OUTSTANDING - ved International Wine & Spirit 2014
25. oktober 2013
5 STJERNER - 90 POINT - af Thomas Rydberg på ekstrabladet.dk
"Blend af 3 og 4 år gamle vine.
Sorte frugter i duften, blommer, kirsebær. Meget frugtig og frisk men yderst intens og nærmest let sødlig vinøs i stilen.
Kan måske endda nydes til en oksebøf."
16. januar 2012
4 STJERNER på www.vinforum.dk
" Intens duft af mørke bær, chokolade, lidt ristede noter. Fyldig vin med pæn frugt og en smag, der er meget velpoleret, blød, rund og med god sødme, der ikke er for voldsom. Meget vellavet og harmonisk. Vinen er god som et glas i utide og til chokolade!" Vurderet ved tilbudsprisen 99,95
19. februar 2020
SØLVMEDALJE ved International Wine & Spirits Competition 2008
19. februar 2020
SØLVMEDALJE ved International Wine Challenge 2008
19. februar 2020
5 Stjerner i ErhvervsBladet
"Ungdommelig næse med en rigtig lækker intensitet. Sød, saftig og blød i munden, hvor man finder oceaner af sund bærfrugt samt strejf af peber. Eminent portvin."
16. januar 2012
5 Stjerner i Berlingske Tidende
"Ungdommelig næse med en rigtig lækker intensitet. Sød, saftig og blød i munden, hvor man finder oceaner af sund bærfrugt samt strejf af peber. Eminent portvin."
14. januar 2019
5 Stjerner i Mad&Bolig
"En kanongod vin fra et af de fineste og ældste portvinshuse. På trods af, at det er en blandingsvin og Grahams basisprodukt, så er vinen meget raffineret og kontrolleret i smagen. Olieagtig med flotte gardiner på glasset. Sødmefuld med en tør afslutning. Den perfekte portvin."
19. februar 2020
Anbefalet i B.T.
"Tæt, mørk, mediumsød, krydret, meget flot og harmonisk fyldig. Præget af mørke bær, syltede solbær, cedertræ, lakrids og lidt peber."
Fermenteres ved 24-28 grader. Når korrekt sukkerindhold er opnået, tilsættes druebrandy, så den endelige blanding bliver 80% druemost og 20% brandy. Blendes af 2-3 års høst, flaskes i en alder af 5-6 år.