Graham's Blend #5 White Port

Portugal
Douro
3/4 ltr.
DKK 229,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Head Winemaker Charles Symington har valgt to hvide, portugisiske druer til Graham's Blend No. 5: Den friske Malvasia Fina og den aromatiske Moscatel Gallego. Og sådan er portvinen blevet - frisk og aromatisk, med lidt sødme og blomster i udtrykket. Den er mellemtør og designet, så den er oplagt i en Port Tonic, men kan naturligvis lige så godt stå på egne fødder en sommerdag i Porto. Eller Glyngøre.
Specifikationer
Leverandør
W.&J. Graham & Co.
Land
Portugal
Område
Douro
Type/Farve
Portvin
Drue
Malvasia Fina
Moscatel Gallego
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Drinks - Cocktails
Alkohol
19,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Graham’s Blend No.5 er produceret med fokus på, at den skal være så frisk som muligt og bør drikkes ung. Den er frisk, mellemtør og oplagt i f.eks. en Port Tonic.

Indtil 1820 handlede Graham's med tekstilvarer. En kunde kunne dog ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling. Vinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handelen. Grahams fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var man ikke alene en af de største afskibere, men også en af de mest anerkendte.

I 1882 blev den unge skotte, Andrew James Symington, ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men - da Graham's i 1970 fik finansielle problemer og dermed behov for kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien en meget central position indenfor portvin, da de nu ejer en række af de bedste huse. Robert Parker havde da også følgende kommentar til Graham's: "The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era".
Head Winemaker Charles Symington har valgt to hvide, portugisiske druer til  
Graham's Blend No. 5: Den friske Malvasia Fina og den aromatiske Moscatel Gallego. Og sådan er portvinen blevet - frisk og aromatisk, med lidt sødme og blomster i udtrykket. Den er mellemtør og designet, så den er oplagt i en Port Tonic, men kan naturligvis lige så godt stå på egne fødder en sommerdag i Porto. Eller Glyngøre.
Druerne håndplukkes og koldfermenteres i små batches. Portvinen hældes på flasker tre måneder efter høsten, så den bevarer så meget friskhed som overhovedet muligt - og bør samtidig drikkes ung.