Graham's 20 Years Old Tawny

Portugal
Douro
3/4 ltr.
DKK 395,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Mørk med et gyldenbrunt skær. Smagen er rig og fed med masser af mørk chokolade og tørrede kirsebær.
Specifikationer
Leverandør
W.&J. Graham & Co.
Land
Portugal
Område
Douro
Type/Farve
Portvin
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Port
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Oste - milde
Desserter - svagt søde
Frugt og nødder
Alkohol
20,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Indtil 1820 handlede Graham's med tekstilvarer. En kunde kunne dog ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling. Vinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handelen. Grahams fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var man ikke alene en af de største afskibere, men også en af de mest anerkendte.

I 1882 blev den unge skotte, Andrew James Symington, ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men - da Graham's i 1970 fik finansielle problemer og dermed behov for kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien en meget central position indenfor portvin, da de nu ejer en række af de bedste huse. Robert Parker havde da også følgende kommentar til Graham's: "The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era".
Mørk med et gyldenbrunt skær. Smagen er rig og fed med masser af mørk chokolade og tørrede kirsebær.  
96 POINTS
5. august 2019
96 POINTS i Decanter Magazine
Tawny Port is always exciting, but if you can afford to splash out, go for a 20 Year Old. All the major house make wonderful aged tawnies and this is always one of the best. Etheral and mellow on the palate, it boasts flavours of toffee and caramel, burnt orange and raisins, dried plums, hazelnuts and a savoury hint of mushroom on the finish.
Wonderful stuff!

30. november 2018
Anbefalet af Søren Benthin på grilltips.dk
"Slik, småkager og konfekt. Når familien er samlet rundt om juletræet, og gaverne skal pakkes ud, kommer fadene med slik også på bordet, og til de søde slik og konfekt, passer portvin helt perfekt. Specielt hvis portvinen kommer fra det fremragende portvinshus Graham's.

Druerne gennemgår gæring ved 24 -28 grader. Så snart mosten har opnået en tilfredsstillende druesødme (ofte indenfor 48 timer), stoppes gæringen ved, at der tilsættes en 77% druesprit i forholdet 1-5. Mosten lægges på brugte egetræsfade, hvor den udvikler sig yderligere."


Vurderet ved tilbudspris 325,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
93 POINTS
14. august 2019
93 POINTS i Wine Spectator
"Lovely, with date and persimmon notes that are melded seamlessly, picking up light bitter orange, ginger and green tea accents along the way. Echoes of sweet golden raisin and hazelnut linger on the finish, which is polished and long. A beauty. Drink now."
93 POINTS
14. august 2019
93 POINT - 5 STJERNER af Niels Lillelund i Jyllands Posten
"På én gang elegant og rig, noter af honning, brun farin, men også en mineralsk, kølig note. Tør og engelsk i stilen."
21. april 2017
94 POINTS - James Suckling
"A gorgeous tawny with dried figs. caramel, dried raisins and coffee beans. Fullbodied, sweet and delicious. This shows such length and beauty. I love the creme caramel and cooked apple tart on the finish. Some pecan pie. Crazy. Drink now."
16. december 2016
5 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Intense nøddetoner i duften. Svesker, dadler, tobak, krydderier og vanilje i smagen. Flot balanceret med lang eftersmag."
92 POINTS
30. august 2019
92 POINT - DIN VIN GUIDE
"Intense nøddetoner i duften. Svesker, dadler, tobak, krydderier og vanilje i smagen. Flot balanceret med lang eftersmag."
4. januar 2016
17/ 20 POINT i Henrik Oldenburgs Portvinsguide
”Mild og sødmefuld, domineret af puddersukker og brændte figner. Syren er svag og forsvinder til sidst. Nydelig, men kort og næsten krudtløs. Sødmen har overtaget, men balancen holdes, og den har sine fine nuancer.”
94 POINTS
28. august 2019
94 POINT af Niels Lillelund i Jyllands Posten
"Karamel, brun farin, figen, anelser af kaffe - og med også syre og en ligefrem elegant struktur; smuk vin. Vanedannende ind i vinters vold og mørke dage, herunder januar."
25. november 2014
5 STJERNER - 92 POINT - af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Duft af mandler, orange og i smagen karamel, nødder, vanilje, kanel, tørrede frugter.
Stadig rimelig god syre og friskhed men lidt brændende alkohol."
19. september 2014
ANBEFALET af Malene Smidt-Hertz i MAD & Bolig
"Graham's Port er især kendt for deres gamle Tawny ports, der efter åbning holder sig flere måneder i flasken.
Graham's 20 Years Old Tawny er med sin intense stil, en aroma af nødder, orangeskal, brændt karamel og en lang efterklang af friskhed en klar favorit hos mig."
5. september 2018
SØLVMEDALJE ved International Wine & Spirit 2014
19. november 2013
På Winespectator's "TOP 100 Wines of 2013"
5. december 2013
4 STJERNER af Tim Vollerslev i BT
"Lækker, fyldig, gylden portvin, behagelig karamelsødme, god, dejlig, harmonisk, lang smag af valnødder, mandler, tørret frugt, mokka-orange-chokolade præg og vanilje."
25. oktober 2013
5 STJERNER - 92 POINT - af Thomas Rydberg på ekstrabladet.dk
"Duft af mandler, orange og i smagen karamel, nødder, vanilje, kanel, tørrede frugter.
Stadig rimelig god syre og friskhed men lidt brændende alkohol."
93 POINTS
4. september 2019
93 POINT i The Wine Spectator
"A complex and full-bore tawny, with deep, intense flavors of orange cream, glazed apricot, baked peach and roasted pineapple that are balanced by concentrated chocolate and toffee notes.
The bright finish is filled with spice and supported by fresh acidity."
18 POINTS
5. september 2019
18/20 POINTS i Oldenburgs Vinguide
"Den er frisk og nytappet, så det må være stilen, der er blevet venligere, blødere, mindre pågående.
Den er mildt røget, smygende, sødmefuld, og sødmen er heldigvis under kontrol.
Charme, karakter, modenhed, den er rigtig nydelig og lige til at forelske sig i."
4. november 2012
5 STJERNER - 91 POINTS - i Ekstra Bladet
"En af de største og mest aner kendte portvinshuse. En forholdsvis lys portvin. Elegant i stilen med smag af nødder, tørrede figner, appelsinskal og sukat. Lang eftersmag."
13. juni 2012
GULDMEDALJE ved Decanter World Wine Awards 2012
90 POINTS
5. september 2019
90 POINTS i The Wine Spectator
"Offers caramel notes on the nose, with good cut to the ripe cherry and fruitcake flavors. Toffee and caramel accent the fresh finish, with notes of milk chocolate."
16 POINTS
5. september 2019
16,5 UD AF 20 POINTS i Oldenburgs Portvinsguide 2010
"Nøddebrun med nøddenæse. Smagen er solid, endda med små tørre nuancer, med røg, nødder og lidt bitterstof i eftersmagen. Den bløder pænt op i glasset, sødmen bliver mere smygende, kanterne slibes af, og efter 20-25 min. er den harmonisk og afrundet."
16. januar 2012
4 GLAS i Smag & Behag
"Nøddebrun med nøddenæse. Smagen er solid, endda med små tørre nuancer, med røg, nødder og lidt bitterstof i eftersmagen. Den bløder pænt op i glasset, sødmen bliver mere smygende, kanterne slibes af, og efter 20-25 min. er den harmonisk og afrundet. Ret robust af denne type, så den er mere egnet til nødder, chokolade, ost og andet end ren hygge."
Druerne gennemgår gæring ved 24 -28 grader. Så snart mosten har opnået en tilfredsstillende druesødme (ofte indenfor 48 timer), stoppes gæringen ved, at der tilsættes en 77% druesprit i forholdet 1-5. Mosten lægges på brugte egetræsfade, hvor den udvikler sig yderligere.