Champagne Lancelot Royer, Grand Cru Cuvee des Chevaliers

Frankrig
Champagne
3/4 ltr.
DKK 360,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
En fin champagne med en duft af hasselnød, æble, brioche, pære, fersken og tørrede blomster. Smagen er bred og fyldig med en høj syre og lette toner af vanilje, kanel og brioche i eftersmagen.
Specifikationer
Leverandør
Earl Champagne P. Lancelot Royer
Land
Frankrig
Område
Champagne
Type/Farve
Champagne/mousserende
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Domaine Lancelot Royer, der blev grundlagt i 1960, består af 5 ha vinmarker, der alle ligger i Côte de Blanc. Her er Chardonnay den dominerende druesort, og huset laver derfor kun Blanc de Blancs.
Domaine Lancelot Royer er et ultra konservativt champagnehus, da alle operationer i vineriet og i størstedelen i vinmarken udføres ved håndkraft.

Cuvée des Chevaliers vinificeres udelukkende af druer fra Grand Cru landsbyerne Cremant Avize, Aÿ og Oger. Vinen sammenstikkes med et højt indhold af reservevine, der lagres på 228 liters egetræsfade.  
Yderligere ligger vinen med bærmekontakt i 44 måneder, hvilket er 32 måneder mere end minimumskravet for en non vintage. Kombinationen af dette og reservevinens 2–3 årige lagring på egetræsfade giver en mere fyldig og kompleksvin end basiscuvéen Reserve RR.    
En fin champagne med en duft af hasselnød, æble, brioche, pære, fersken og tørrede blomster. Smagen er bred og fyldig med en høj syre og lette toner af vanilje, kanel og brioche i eftersmagen.
22. december 2015
5 af 5 STJERNER i www.vinavisen.dk
"Her sker der noget. En meget lækker og kompleks champagne med, fine, stadige bobler, blød og fyldig frugt, noter af brød og gær og en lang eftersmag."
2. december 2015
18/20 POINT af Henrik Oldenburg på www.forlaget-smag.dk
”Lækker næse med ristet malt – og den ristede malt fortsætter i smagen, der er imødekommende og stilfuld. Den medvirker yndefuldt til at give Chardonnay’en krop og fylde. Det er en spændstig og elegant Blanc de Blancs, ren i smag og tanke, fornem som aperitif, og herlig til mad, hvis kokken forstår dens personlighed.”
Den alkoholiske gæring finder sted på stål- og cementtanke, hvorefter mosten sammenstikkes og tilsættes 40-50% Reserve-vin, som har lagret på gamle egetræsfade.
Vinen tappes efterfølgende på flaske, hvor den tilsættes en liqueur de tirage bestående af bentonite, epenay gær og sukker for efterfølgende at gennemgå en lang kølig anden gæring. Vinen ligger herefter med bærmekontakt i 44 måneder, inden den gennemgår degorgement à la volée,  dvs. uden brug af is. Der tilsættes en lille smule liqueur d’ expedition, inden vinen lagrer i yderligere 3 måneder før sin frigivelse.