Champagne Lancelot Royer, Cuvee Reserve RR, 3/4  ltr. P. Lancelot Royer Non Vintage
Før musen henover billedet for at zoome
Domaine Lancelot Royer, der blev grundlagt i 1960, består af 5 ha vinmarker, der alle ligger i Côte de Blanc. Her er Chardonnay den dominerende druesort, og huset laver derfor kun Blanc de Blancs.
Domaine Lancelot Royer er et ultra konservativt champagnehus, da alle operationer i vineriet og i størstedelen i vinmarken udføres ved håndkraft.
Cuvée Reserve RR er en blanding af druer fra Premier og Grand Cru, hvoraf 32% kommer fra vinstokke, der er mere end 35 år gamle. Det nye års vin blandes med 30% Reserve-vine, hvorefter blandingen gennemgår sin andengæring og lagrer med bærmekontakt i 18 – 24 måneder, mod de lovpligtige 15 måneder.
Resultatet er en vin med en større kompleksitet og længde i eftersmagen – en yderst elegant Champagne, som med alderen nærmest tager karakter af Chablis.
Vinifikation
Den alkoholiske gæring finder sted på stål- og cement tanke, hvorefter mosten sammenstikkes og tilsættes 30% Reserve-vin, som har lagret på gamle egetræsfade. Vinen tappes efterfølgende på flaske, hvor den tilsættes en liqueur de tirage bestående af bentonite, epenay gær og sukker for efterfølgende at gennemgå en lang kølig anden gæring. Vinen ligger herefter med bærmekontakt i 18 til 24 måneder, inden den gennemgår degorgement à la volée, dvs. uden brug af is. Der tilsættes en lille smule liqueur d’ expedition, inden vinen lagrer i yderligere 3 måneder før sin frigivelse.
Vis mere
Vis mindre

Champagne Lancelot Royer, Cuvee Reserve RR, 3/4 ltr. P. Lancelot Royer Non Vintage

Varenummer: 11999109
DKK 300,00
(DKK 240,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørEarl Champagne P. Lancelot RoyerLandFrankrig
OmrådeChampagneType/FarveChampagne/mousserende
Drue100% Chardonnay
DyrkningTraditionel
Serveringsforslag Apéritif
Alkohol 12,00%
Flaskestørrelse3/4 ltr.Proptype Kork
PakningKartonFlasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Duften er yderst elegant med toner af ferskner, grønne æbler, citrus og lime. Elegancen fortsætter i smagen, som har en flere minutter lang eftersmag med en let mineralitet i sin afslutning.
recommend
18-12-2014
6 af 6 STJERNER af Mads Jordansen på www.winelab.dk
12-12-2014
90 POINT af Niels Lillelund i Jyllands Posten
05-12-2014
91 POINT i Vinbladet

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk