Buller Fine Old Muscat

Australien
Victoria
3/4 ltr.
DKK 225,00
Udsolgt.
Forventes på hovedlager igen: 22-11-2019
Smagskommentar
Dyb mørkebrun farve. Indsmigrende duft af karamel, nødder, brun sukker, hasselnødder og lette toner af røg. Utrolig koncentreret, lang og nærmest eksplosiv smag.
Specifikationer
Leverandør
Buller Wines Pty Ltd.
Land
Australien
Område
Victoria
Underområde
Rutherglen
Type/Farve
Hedvin
Drue
100% Muscat
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Desserter - svagt søde
Desserter - meget søde
Frugt og nødder
Alkohol
18,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Vingården R.L.Buller & Son blev grundlagt i 1921, da Reginald Langdon Buller købte en vinmark i Rutherglen. Reginald startede en produktion primært med sød portvin, som der på det tidspunkt var en stor efterspørgsel efter på det australske marked. Portvinen blev efterfølgende solgt til det lokale kooperativ, som blandede den med deres andre vine og solgte det under et samlet varemærke.

R.L. Buller & Son voksede støt i de efterfølgende år, og efterhånden som flere generationer blev optaget i firmaet, blev der også opkøbt flere og flere vinmarker. Ambitionerne voksede også støt på vingården, og i 1967 ophørte familiens samarbejde med det lokale kooperativ, og man begyndte selv at sælge vinen under husets eget navn. I starten af 1980 faldt den generelle efterspørgsel på hedvin i Australien, og huset begyndte derfor at lægge en del af produktionen om til almindelige bordvine, som i dag sælges side om side med husets hedvine.

R.L. Buller & Son har dog ikke problemer med afsætningen af deres hedvine. De hører kort og godt blandt den absolutte verdens elite,- lidt sødere og mere koncentrerede end de europæiske hedvine (ikke for at der ellers skal drages nogen sammenligning) og i en klasse for sig.

Hedvinene modtager fra 90-99 point, hvoraf denne Fine Old Muscat har fået hele 96 point. Druerne hentes hovedsageligt på husets egne vinmarker, og den resterende mængde opkøbes af drueavler, som har været tilknyttet huset i generationer. Der anvendes druer af tre forskellige grene af muscat-familien - Brown Muscat, Black Muscat og Muscat Gordo Blanco. Skønt de alle er af muscat-familien, har de hver deres udtryk og ikke mindst grad af sødme.
Dyb mørkebrun farve. Indsmigrende duft af karamel, nødder, brun sukker, hasselnødder og lette toner af røg. Utrolig koncentreret, lang og nærmest eksplosiv smag.
8. marts 2019
6 af 6 STJERNER - MÅNEDENS VIN - SPIS BEDRE
"Australsk vinproduktion var for 50-60 år siden domineret af de søde hedvine, lavet efter europæisk forbillede. I dag er de søde vine trængt i baggrunden af den massive produktion af tørre hvid- og rødvine, men især i et område holdes der fast i lækkerierne, Rutherglen. Her har man i mere end 150 år lavet nogle af verdens flotteste hedvine, der lagres i et spansk-inspireret Solera-system, som for visse producenter er op til 100 år gamle.

Druerne plukkes sent, så sent at enkelte druer i klaserne nærmest er blevet til rosiner. Herefter fermenteres de til cirka 2 procent alkohol for at bevare så meget af sødmen som muligt, inden der tilsættes druesprit. Alkoholen ligger på 18 procent, mens restsukkeret pr. liter er på mellem 200 og 280 gram. Så det er sødt, meget sødt.

Bullers Fine Old Muscat dufter figner, rosiner, tørret abrikos, orangeskal, chokolade og friskkværnet kaffe. Munden bliver helt coated af den cremede og fyldige sødme, der balanceres af alkoholbiddet. Første smagsindtryk er tørret frugt med orange og chokolade, men smagen er lang og udviklende til det mere nøddede, hvorefter den slutter af med kaffe og kandis.

Det er specielt og meget, meget lækkert! Tjek den ud til mørke desserter, vaniljeis eller en blå ost."
8. marts 2019
6 af 6 Stjerner af Jesper Bo Bendtsen - SMAG PÅ VIN
"Australsk vinproduktion var for 50-60 år siden domineret af de søde hedvine, lavet efter europæisk forbillede. I dag er de søde vine trængt i baggrunden af den massive produktion af tørre hvid- og rødvine, men især i et område holdes der fast i lækkerierne, Rutherglen. Her har man i mere end 150 år lavet nogle af verdens flotteste hedvine, der lagres i et spansk-inspireret Solera-system, som for visse producenter er op til 100 år gamle.

Druerne plukkes sent, så sent at enkelte druer i klaserne nærmest er blevet til rosiner. Herefter fermenteres de til cirka 2 procent alkohol for at bevare så meget af sødmen som muligt, inden der tilsættes druesprit. Alkoholen ligger på 18 procent, mens restsukkeret pr. liter er på mellem 200 og 280 gram. Så det er sødt, meget sødt.

Bullers Fine Old Muscat dufter figner, rosiner, tørret abrikos, orangeskal, chokolade og friskkværnet kaffe. Munden bliver helt coated af den cremede og fyldige sødme, der balanceres af alkoholbiddet. Første smagsindtryk er tørret frugt med orange og chokolade, men smagen er lang og udviklende til det mere nøddede, hvorefter den slutter af med kaffe og kandis.

Det er specielt og meget, meget lækkert! Tjek den ud til mørke desserter, vaniljeis eller en blå ost."
91 POINTS
14. august 2019
91 POINT af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Oxiderede, intense, krydrede toner i duften. Tyktflydende og sødmefuld med brændt karamel, svesker, dadler og julekrydderier i smagen. Pæn syre og en lang, vedvarende afslutning."
91 POINTS
21. august 2019
91 POINT - DIN VIN GUIDE
"Oxiderede, intense, krydrede toner i duften. Tyktflydende og sødmefuld med brændt karamel, svesker, dadler og julekrydderier i smagen. Pæn syre og en lang, vedvarende afslutning. Alc. 18%"
12. maj 2016
5 STJERNER af Kenneth Klingenberg i Jysk Fynske Medier
Mørk ravbrun vin, der hænger på glassets sider. En duft af orangeskal, karamel, lyse rosiner, tørret frugt og julekrydderier sender tankerne i retning af en mørkere årstid, hvor den nok vil finde størst anvendelighed. Der er stor sukkerfedme i smagen - så meget, at det næsten lukker ned for alkoholen, som dog stadig kan fornemmes i svælget. Has-selnødder, maste rosiner, figner, mere ka-ramel og en behersket sherry-tone nuan-cerer den ultrasøde smag. Den kunne bruges som en sovs til is eller marinade til frisk frugt. Det er års arbejde, som hældt på flaske - blandt andet af den grund, og fordi vinen er drøj i brug, falder der fem stjerner. "
14. marts 2016
5 STJERNER i Jyllands Posten
"Ristet karamel og masser af sød, floral muscatdrue. Overvældende intens og koncentreret. Overdådigt rig og hedonistisk med kaffebønne, ristet karamel og bitterchokolade. En personlighed. Næsten uendelig eftersmag."
16. januar 2012
5 PROPTRÆKKERE i BT
"Meget fed, mørk og lækker, smag af rosiner. En flot og overraskende muscat-vin."
16. januar 2012
SØLVMEDALJE ved Decanter World Wine Awards 2009
16. januar 2012
SØLVMEDALJE ved London International Wine Fair 2009
96 POINTS
5. september 2019
96 POINTS i The Wine Advocate
"Offers the most complexity of this hedonistic trio. Dark amber-colored, it delivers flavors of toffee, caramel, brown sugar, and dates. All three are well balanced and have long, pure finishes. They are extraordinary values."
Når druerne er presset, overføres mosten til åbne gæringtanke, hvor drueskindet presses for at give ekstra rygrad til mosten.  Mosten udgæres ved spontangæring op til 6%, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af druesprit, til blandingen når 18%.   Efterfølgende kommer vinen på store tanke, hvor alkoholstyrken finjusteres, inden den indgår i husets solerasystem, hvor den blandes med en række ældre aftapninger. Efter aftapning på flaske frigives vinen til salg.