Brand image

Rousanne

Roussanne er en af de mest fascinerende og samtidig udfordrende druesorter i den fascinerende franske vinverden. Med sin unikke farve og komplekse smagsprofil er den en vigtig komponent i mange af de fineste hvidvinsblandinger fra Rhône-dalen. Druen har sin oprindelse i det nordlige Rhône, og trives i varme og solrige klimaer, men kræver omhyggelig pleje for at opnå sit fulde potentiale. Læs om Roussannes oprindelse, dens rolle i berømte vinområder som Hermitage og Châteauneuf-du-Pape, og hvad der gør den til en drue, der skiller sig ud – både på grund af dens smag og den udfordring, den udgør for vinavlere.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Roussanne - den rødgyldne drue

    Roussanne er en fransk hvidvinsdrue, som er opkaldt efter dens farve, når den er moden. Her har den et rødligt-guldfavet pigment, der svarer til det franske ord roux, som betyder "rødbrun". Druesorten menes at have sin oprindelse i den nordlige Rhône-dal, hvor størstedelen af ​​nutidens beplantninger findes. Den nyder godt af de varme temperaturer og lange sollystimer for at opnå fuld modenhed. I køligere klimaer kan sorten kæmpe for at modnes og har ry for at være en svær sort at dyrke. 75% af alle beplantninger i Roussanne er i Frankrig.


    Sammen med sin traditionelle blandingspartner, Marsanne, er Roussanne en nøgleingrediens i mange hvidvinsblandinger fra netop det nordlige Rhône, især Hermitage, Crozes-Hermitage og Saint-Joseph. Den bruges også i mousserende vine. Længere mod syd i Rhône-dalen bruges den i små mængder i Châteauneuf-du-Pape, hvor den er en af ​​de sorter, der er tilladt til brug i både rød- og hvidvin.


    Druen kan minde om Viognier, og faktisk har man endda taget fejl af de to. Begge har en fed, ofte olieagtig, tekstur og kan nogle gange en let krydret abrikossmag. Roussanne har typisk noter af pære, blomster, urter og honning med bemærkelsesværdig intensitet.


    Syrligheden kan være høj, hvis den plukkes undermoden, men hvis den efterlades på vinstokken for længe, ​​kan alkoholniveauet nå over 14%. Når det blandes med Marsanne, giver det aromatisk intensitet for at komplementere dens rigere modparts struktur og krop.

  2. Mad til Roussanne

    Roussanne er et fremragende valg til retter som pocherede æg, kyllingelever og baconsalat (Salade Lyonnaise), krabbeomelet og røget fisketerrin på grund af vinens unikke balance mellem fylde, friskhed og aromatisk kompleksitet.


    Pocherede æg, kyllingelever og baconsalat

    Roussannes rige, men stadig friske karakter gør den perfekt til at matche de cremede og salte elementer i retten. Dens diskrete syre hjælper med at balancere den fede kyllingelever og det sprøde bacon, mens de frugtige og urteagtige noter løfter smagen af pocheret æg.


    Krabbeomelet

    Her kommer Roussanne's finesse virkelig til sin ret. Den bløde tekstur og de subtile smage af krabbe og æg matches af vinens blomstrede og stenfrugt-aromaer, hvilket fremhæver retten uden at overdøve den.


    Røget fisketerrin

    Roussanne's dybde og let krydrede noter giver en skøn kontrast til de røgede nuancer i fisketerrinen. Vinens friskhed renser ganen og gør den til en perfekt følgesvend til de komplekse smagslag i terrinen.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]