SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Counoise

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Counoise?

    Counoise er en rød druesort, der primært dyrkes i det sydlige i Rhône i Frankrig. Det er en af ​​de tretten tilladte druesorter i Châteauneuf-du-Pape-appellationen, hvor den ofte bruges som en blandingsdrue sammen med mere fremtrædende sorter som Grenache, Syrah og Mourvèdre.


    Hvordan smager Counoise?

    Counoise bidrager med præg af røde kirsebær, hindbær og tranebær, sammen med små indtryk af krydderier og blomster. Den er ret frisk og livlig, og bruges til netop at bidrage med friskhed til vinene, hvor den spiller i understøttende rolle. Den er værdsat for sin evne til at opretholde et flot syreniveau selv i varme klimaer, hvilket netop er gavnligt til at afbalancere de modne, frugtigere egenskaber hos andre druesorter i det sydlige Frankrig.


    Counoise er meget udbredt i det sydlige Rhône, men vokser ikke mange andre steder. Det kan findes i nogle dele af Californien, især i Paso Robles-området, hvor den også bruges i blandinger i Rhône-stil.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]