SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Fra kvæg til vin i verdensklasse. Historien om Joseph Phelps Vineyards begynder ikke som de fleste andre vinhuse.

Joseph Phelps Vineyards

Pris
Anmeldelser
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Joseph Phelps Vineyards

Der var ikke en drue, men til gengæld masser af kvæg, da Joe Phelps første gang så det, der skulle blive hjem for Joseph Phelps Vineyards. Han blev dog forelsket i de 600 hektarer, som egentlig var mere, end han i første omgang havde forestillet sig at skulle bruge. Her var masser af bakker, dale og egetræer, der talte til Phelps, som var opvokset i Colorado.


Joe havde forladt den amerikanske flåde og været i sin fars byggefirma, var vokset til også at være til stede i Californien. Vin var i første omgang kun et slags hobbyprojekt i form af lidt produktion i hjemmet og en støt voksende vinsamling. Arbejde og vin skulle dog med tiden blive flettet sammen, da Joe fik en kontrakt på at bygge et vineri. På den måde voksede ideen om sit eget vineri, og efter en inspirationstur til Italien, var der ingen vej tilbage. Joe begyndte at lede efter det ideelle sted i Napa Valley.


Joseph Phelps Vineyards så dagens lys i 1973 - med store ambitioner og lige så stor tålmodighed. Der blev plantet 100 hektarer vinmarker med hjælp fra Walter Schug, som blev hyret som winemaker. Der blev skudt lidt med spredehagl i begyndelsen, da Joe ville prøve det meste af: Cabernet Sauvignon, Zinfandel og Gewürztraminer. Joes fire store børn rejste frem og tilbage fra Colorado i opstarten og til den første høst i 1974.


Over de næste fire årtier drev Joe vineriet og producerede bl.a. Californiens første enkeltsortsvin på Syrah efter inspiration hentet hos Côte Rotie og Hermitage, som han elskede. Samtidig var han én af de første i Californien, der tog Rhone-vine til sig og eksperimenterede med Viognier og forskellige Rhone-blends. 


Allerede i 1974 skabte Joe Phelps den vin, der måske er den vigtigste arv, han har givet videre: Insignia, Californiens allerførste patenterede røde blend i Bordeaux-stil. Ideen var at blande druer fra de bedste parceller til én vin. Den metode skulle hurtigt sprede sig til mange andre producenter i Napa Valley og hjalp med at løfte hele Napa Valleys gode ry. Med årene lagde Phelps Riesling og Cabernet på hylden til fordel for Cabernet Sauvignon, Merlot og andre røde Bordeaux-sorter. Han opkøbte vinmarker i Rutherford, Oakville, Stags Leap District og Oak Knoll District - alle vinmarker, som skulle komme til at bidrage til Insignia og Phelps' andre rødvine.


Da Joe begyndte at blive ældre, flyttede Bill Phelps til Napa Valley i 1998 og overtog langsomt kontrollen, selvom Joe stadig var en del af de daglige opgaver. I 2008 blev Bill direktør og alle Joes fire børn fik pladser i bestyrelsen. Under Bills lederskab, men med Joe i tæt samarbejde, bevægede man sig ud i nyt terroir med Pinot Noir og Chardonnay fra familieejede vinmarker på den vestlige Sonoma-kyst.


I dag ejer Phelps-familien 425 hektarer vinmarker i Napa Valley. Hver vinmark er nøje udvalgt og har sin egen personlighed, der bringer sit eget præg til vinene.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]