- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Mousserende te
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Rhône
Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducenter i 2.000 år.
Vælg favoritliste
2023 Selection Delas Viognier, IGP
Maison Delas FreresSuperelegant Viognier.
139,95pr. flaske109,98pr. flaske ved 2 fl.Spar i alt v/2 fl. 59,94På lager onlineVælg favoritliste
2021 Saint Péray, Gemini, AOP
Cave Julien Cecillon- 92 pointVineXpressen
Kompleks, frugtig, sommerlig og balanceret.
349,95pr. flaskeKun 21 på lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
2024 Côtes-du-Rhône Blanc Organic, AOP
Le Clos du CaillouBlød, livlig og fyldt med frugtig sommersmag.
179,95pr. flaskePå lager online Vælg favoritliste
2023 Condrieu, AOP, La Galopine
Maison Delas FreresElegance og autenticitet.
589,95pr. flaske90 på lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
2023 Chateauneuf-du-Pape Les Safres Blanc Organic, AOP
Le Clos du CaillouElegant hvidvin med friskhed og dybde.
679,95pr. flaskeKun 24 på lager online
Gå til side
ud af 1
Rhône
Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducenter i 2.000 år. På grund af Rhônedalens ualmindelig gode beliggenhed kan vinene fra området karakteriseres ved at være unikke, dynamiske og berømte, og afspejler egnens store mangfoldighed.
Geografisk opdeler man Rhônes vindistrikt i to områder:
Den sydlige del, der har ni appellationer. Jordbunden er stærkt varieret, og klimaet er varmere og i højere grad influeret af Middelhavet end i den nordlige del af Rhône-distriktet. Der produceres frugtrig, behagelig og let tilgængelig Rhône vin, der ofte er prismæssigt til forbrugernes fordel.
Den nordlige del, der har otte appellationer. Ser man bort fra Saint-Péray, der udelukkende fremstiller hvide og mousserende vine, er alle øvrige appellationer specialister i stor rødvin. Rhône vin fra den sydlige del er ofte mere rustikke og bør tilbringe 5-10 år i kælderen, før de virkeligt udfolder de mange nuancer og talenter. Der produceres også lidt hvidvin og mousserende vin på Viognier og Marsanne, men de bør som oftest drikkes unge.
Ud over de forskellige appellationer opdeles vin fra Rhône også i to kategorier, nemlig Côtes-du-Rhône og Côtes-du-Rhône Villages – i grove træk er vine med Villages-status ofte kraftigere og mere lagringsværdige end de almindelige Côtes-du-Rhône vine.
Der findes i alt 21 ”autoriserede” druesorter til Côtes-du-Rhône vin, men de indiskutable hoveddruer er Syrah i nord og Grenache i syd.