SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Tequila Sunrise

Opskriften på den lækre og populære mexicanske longdrink. Glas: Riedel Highball Glass Pynt: 1 skive appelsin Download opskrift

Ingredienser

  • 4 cl tequila
  • Top med (frisk) appelsinjuice
  • 2 cl grenadine
  • 1 skive appelsin til pynt

Fremgangsmåde

  • Tilføj tequila og derefter appelsinjuicen i et afkølede High Ball glas, fyldt med is.
  • Tilføj grenadine (Dette synker selv til bunden)
  • Pynt med en skive appelsin
Opskriften på den lækre og populære mexicanske longdrink.

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/highball-drinks-specifik-glasserie-6417-04-2-pack|Riedel Highball Glass]
Pynt: 1 skive appelsin 

[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/a2389d17-2632-4611-9601-0a4dbe7865b0|Download opskrift]

Det skal du bruge:

Lidt historie om Tequila Sunrise

Tequila Sunrise-cocktailen med sine lyse farvestriber forestiller en sommersolopgang. Denne klassiske drink har kun tre ingredienser - tequila, grenadine og appelsinjuice - og serveres ublandet for at bevare farven på hvert lag.

Tequila Sunrise blev skabt i begyndelsen af ​​1970'erne af Bobby Lozoff og Billy Rice på Trident bar i Sausalito, Californien. Cocktailen opnåede berømthed, efter at et medlem af Rolling Stones - i nogle fortællinger var det Mick Jagger og i andre var det Keith Richards - smagte den til en fest for at fejre at The Rolling Stones' skulle på deres nye 1972-turné. Bandet begyndte at bestille det ved stop over hele landet og kaldte endda turnéen "kokain- og Tequila Sunrise-turen", hvilket var med til at fremme drinkens popularitet.

I 1973 lagde Jose Cuervo opskriften på bagsiden af ​​sine tequilaflasker, og samme år udgav Eagles en sang kaldet "Tequila Sunrise" på deres "Desperado"-album. Disse infusioner i populærkulturen resulterede i, at drinken blev mainstream, og den har været en del af cocktail klassikerne lige siden.

Tequila Sunrise er meget nem at lave, men den skal konstrueres præcist for at opnå det ønskede sunrise-look. Tequila og derefter appelsinjuice (frisk er bedst) tilsættes et highball-glas fyldt med is. Grenadin påføres sidst, men på grund af dens tæthed synker det til bunds og skaber et rødt lag i bunden af ​​glasset. Hvis du vil pifte drinken op, så spring den lyserøde grenadine på flaske, der er tilgængelig på butikshylderne, og prøv at lave din egen. Det er en nem øvelse, der er besværet værd, da den giver cocktailen en rigere smag. Du behøver ikke at være rockstjerne for at nyde denne tequila-cocktail. Den er sød, forfriskende og lækker, så bland en, når stemningen er til det.  

Hvorfor hedder det Tequila Sunrise?
Tequila Sunrise får sit navn fra det flotte farveskifte i glasset, der minder om en solopgang.

Alternativer til Tequila Sunrise

Tequila Old Fashioned
Tequila-baseret udgave af den klassiske Old Fashioned med tequila, almindelig sukkersirup, Angostura og en smule appelsin.

Tequila Sangria
Mexicansk-inspireret sangria med tequila, rødvin, appelsinjuice og en masse frisk frugt.

Tequila Mojito
Herligt tequila-baseret twist på den klassiske Mojito, lavet med tequila, mynteblade, almindelig sukkersirup, friskpresset limejuice og danskvand.


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]