ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Gigondas

Gigondas er en af ​​de mest fantastiske vinappellationer, der ligger i det sydøstlige Frankrig, og kommer fra de solbeskinnede vinmarker i Rhône-dalen. Disse robuste og fyldige vine, der ofte betragtes som rustikke søskende til nærliggende Châteauneuf-du-Pape, har deres egen unikke charme.

Pris
Årgang
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvordan smager Gigondas-vine?

    Gigondas-vine har typisk en fed og kraftfuld smagsprofil. De udviser ofte intens mørk frugtsmag af brombær og blommer sammen med noter af urter, krydderier og skovbund. Med lagring kan Gigondas udvikle komplekse aromaer og smage af læder, tobak og vildt. Vinene er kendetegnet ved deres flotte struktur, dybde og afbalancerede tanniner, hvilket gør dem velegnede til lagring.

  2. Hvilke druer bruger man i Gigondas?

    Grenache spiller hovedrollen i Gigondas, når det kommer til rødvin, og den tegner sig for mindst 70-80% af de samlede druer. Syrah og Mourvedre spiller biroller. Gigondas er kendt for for rød- og rosévine. Begge bliver lavet af op til 80% Grenache.

  3. Gigondas fra romerne til i dag

    Navnet på appellationen Gigondas har romerske rødder, og på latin betyder navnet "fornøjelse". Byen blev grundlagt som et rekreativt sted for soldaterne fra Romerrigets Anden Legion. Det indikerer, at vin allerede blev dyrket på dette tidspunkt. Vinene fra denne region har eksisteret i lang tid og blev endda tildelt en medalje på den parisiske landbrugsmesse i 1894.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]