ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Den måske mest ultimative vin-luksus, der findes i denne verden. Château Latour er uden tvivl ét af verdens mest kendte vin-brands.

Château Latour

Pris
Årgang
Alkohol
Anmeldelser
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Latour

Château Latour er extravagant og enestående luksus i højeste potens. Intet mindre. Slottet blev som et af de få tildelt æren som Premier Cru i Kejser Napoleon d. 3's berømte klassifikation i 1855 og ligger i det sydøstlige hjørne af Pauillac i Médoc nordvest for Bordeaux. Der har været bebyggelse på stedet siden i hvert fald 1331, og selve slottet har rødder tilbage til 1378. Navnet har altså dybe rødder helt tilbage til middelalderen, hvor der blev bygget et fort og et tårn til brug i Hundredårskrigen mod England. Den franske konge senere ødelagde tårnet, der var holdt af englænderne, men navnet holder ved og i 1620'erne blev der bygget et nyt.  


Der har været vinmarker på stedet siden 1300-tallet, og allerede i 1500-tallet havde slottets vine et fornemt ry, der bredtes over hele Frankrig. I 1700-tallet fik også udlandet øjnene op for Latour - i øvrigt sammen med andre prominente navne som Lafite og Margaux. Forfatteren til den amerikanske forfatning, ingen andre end Thomas Jefferson, var en stor vinkender, var meget begejstret for Château Latour, og karakteriserede vinene fra slottet som førsteklasses vin. Slottet råder over 78 hektarer, hvoraf de 47 hektarer, under navnet l'Enclos, udelukkende bruges til slottets grand vin. På Latours marker vokser 80% Cabernet Sauvignon, 18% Merlot og 2% Cabernet Franc og Petit Verdot.

I markerne har man droppet sprøjtemidler mod ukrudt, skadedyr og plantesygdomme. I 2008 lod man heste vende tilbage til markerne, og i dag er der otte heste, som hjælper til med at pløje og gøde naturligt. I 2015 blev alle parceller for første gang kultiveret økologisk.


De bedste rødvinsglas

De bedste vine fortjener de bedste rødvinsglas. Ikke mindst Château Latour. Dem finder du hos østrigske Riedel, som med deres videnskabelig tilgang har revolutioneret den måde, vi forstår, hvad et godt vinglas skal kunne.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]