SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Château Lafite Rothschild er i manges øjne det bedste vin, der produceres i Médoc - og det er da uden tvivl også noget af det fineste (og dyreste) vin, man overhovedet kan komme i nærheden af.

Château Lafite Rothschild

Pris
Serveringsforslag
Varegruppe
Land
Type
Årgang
Alkohol
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 8 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Lafite Rothschild

Domaines Barons de Rothschild er muligvis den mest kendte vinproducent i verden. Ikke mindst er man kendt for vinene fra Château Lafite, som mange mener er noget af det bedste vin, der produceres i Médoc. Château Lafite Rothschild var et af de kun fire, der fik status af Premier Cru i Napoleon d. 3.s berømte klassifikation i 1855 og siden har navnet været synonymt med nogle af verdens allermest eksklusive vine.


Château Lafite Rothschild har hjemme i landsbyen Pauillac i den berømte Médoc-region nordvest for Bordeaux. Man kan læse, at slottet allerede i 1234 blev ejet af Gombaud de Lafite. I det syttende århundrede blev det købt af Ségur-familien og Jacques de Ségur plantede størstedelen af vinmarkerne i 1680. Nicolas-Alexandre, Marquis de Ségur, forfinede produktionen i begyndelsen af 1700-tallet og præsenterede vinene for dele af den franske og europæiske adel. Inden længe fik han tilnavnet ’Vinprinsen’ og vinene fra Château Lafite blev kaldt for ’Kongens vin’, ikke mindst efter en vis hjælp fra Maréchal de Richelieu. Det gode navn var sikret og selv Thomas Jefferson, én af USA’s berømte ’Founding Fathers og fader til Uafhængighedserklæringen, besøgte slottet og blev livslang beundrer. I 1985 blev en enkelt flaske Château Lafite 1787, som man mener, at netop Jefferson har ejet, solgt for 156.000. Dollars.


Efter den franske revolution stoppede familiens ejerskab, da Nicolas Pierre de Pichard blev henrettet i 1794. Staten overtog ejerskabet og solgte i 1797 slottet til hollandske købmænd. Niveauet blev løftet til nye højder af Vanlerberghe-familien og i 1868 købte Baron James Mayer Rothschild slottet for 4,4 millioner francs. Det gik hverken værre eller bedre, end at han døde kun tre måneder senere, hvorefter slottet overgik til hans tre sønner Alphonse, Gustave og Edmond. Under Anden Verdenskrig overtog tyskerne slottet og fik plyndret store mængder vin. Éric de Rothschild tog over i 1974. Hans datter, Saskia de Rothschild, blev sjette generation i spidsen i for produktionen 2018. I dag ledes godset af Saskia de Rothschild og hendes far, som bl.a. modtog en Lifetime Achievement Award ved Wine Enthusiast Magazine Wine Star Awards Ceremony i 2011.


Vinstokkene er omtrent 70% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot og op mod tre procent Cabernet Franc og Petit Verdot

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]