Brand image

Tim Morrison er en af Skotlands helt store whiskydinosaurer. Manden, der har levet hele sit liv mellem egetræsfade og kobberkedler, købte den fremragende uafhængige aftapper A. Dewar Rattray tilbage i 2004. Mest kendt er Tim Morrison dog nok for familiens tidligere ejerskab af Morrison Bowmore på whiskyøen Islay.  Tim’s far, Stanley P. Morrison, købte Bowmore i 1963 for 117.000 britiske pund – i 1994 solgte familien firmaet videre til den japanske gigant, Suntory, for et ganske andet beløb… I dag er Tim Morrison en ældre gentleman, og specielt takket være ovenstående salg behøver han ikke længere arbejde for at få ”smør på brødet” – alt gøres nu kun af lyst! I dag driver han A. Dewar Rattray med sin søn, Andrew.

A.Dewar Rattray

Pris
0
Varegruppe
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 10 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

A. Dewar Rattray - et stykke skotsk whiskyhistorie

Rattray blev grundlagt i 1868, da Andrew Dewar Rattray begyndte en import af franske vine, spiritus fra Italien og olivenolie – og endelig begyndte den entreprenante skotte at blende og lagre malt- og grain whisky. Rattray kom dermed til at repræsentere en række velkendte Højlands-destillerier 


Tim Morrison købte A. Dewar Rattray af to grunde: For det første var han 4. generations efterkommer af Andrew Dewar, den ene af de to stiftere af firmaet i 1868. For det andet fordi han, i 1989-1991, da han vidste, at familien ville sælge Bowmore til Suntory, købte et særdeles stort antal fade fra forskellige destillerier for at aftappe og sælge under A. Dewar Rattrays navn. Fadene er stadig hjørnesten i den nuværende forretning. Tim Morrison købte fra i alt 12 forskellige destillerier, og de suppleres nu med fade, han køber af brokere eller destillerier. Hvor mange af originalfadene, der er tilbage, er en forretningshemmelighed – men sikkert og vist er, at der også fortsat vil være base for at kunne producere de meget personlige, ofte lidt røgede whiskyer, som A. Dewar Rattray er blevet så kendte for over hele verden.