NYT stort efterårskatalog med vilde tilbud - se her!

A. Dewar Rattray er en stor del af Skotlands whiskyhistorie, nøjagtig ligesom Tim Morrison er det.

A.Dewar Rattray

Pris
Område
0
Alkohol
0
Undertype
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om A. Dewar Rattray

Tim Morrison er en af Skotlands helt store whiskydinosaurer. Manden, der har levet hele sit liv mellem egetræsfade og kobberkedler, købte den fremragende uafhængige aftapper A. Dewar Rattray tilbage i 2004. Mest kendt er Tim Morrison dog nok for familiens tidligere ejerskab af Morrison Bowmore på whiskyøen Islay. Tim’s far, Stanley P. Morrison, købte Bowmore i 1963 for 117.000 britiske pund – i 1994 solgte familien firmaet videre til den japanske gigant, Suntory, for et ganske andet beløb… I dag er Tim Morrison en ældre gentleman, og specielt takket være ovenstående salg behøver han ikke længere arbejde for at få ”smør på brødet” – alt gøres nu kun af lyst! I dag driver han A. Dewar Rattray med sin søn, Andrew.



Et stykke skotsk whiskyhistorie

Rattray blev grundlagt i 1868, da Andrew Dewar Rattray begyndte en import af franske vine, spiritus fra Italien og olivenolie – og endelig begyndte den entreprenante skotte at blende og lagre malt- og grain whisky. Rattray kom dermed til at repræsentere en række velkendte Højlands-destillerier 

Tim Morrison købte A. Dewar Rattray af to grunde: For det første var han 4. generations efterkommer af Andrew Dewar, den ene af de to stiftere af firmaet i 1868. For det andet fordi han, i 1989-1991, da han vidste, at familien ville sælge Bowmore til Suntory, købte et særdeles stort antal fade fra forskellige destillerier for at aftappe og sælge under A. Dewar Rattrays navn. Fadene er stadig hjørnesten i den nuværende forretning. Tim Morrison købte fra i alt 12 forskellige destillerier, og de suppleres nu med fade, han køber af brokere eller destillerier. Hvor mange af originalfadene, der er tilbage, er en forretningshemmelighed – men sikkert og vist er, at der også fortsat vil være base for at kunne producere de meget personlige, ofte lidt røgede whiskyer, som A. Dewar Rattray er blevet så kendte for over hele verden.


Whisky fra Skotland

Der er få typer af spiritus i verden med et så godt renommé som skotsk whisky. Smagsspektret er enormt og varieret fra nord til syd og øst til vest. Nogle er tunge og røgede, mens andre er frugtige og lettere i kroppen. Får du en whisky, der er produceret nær kysten, vil den ofte have et let salt præg og indtryk af havet – men der vil som regel være et let sødmefuldt præg. Lidt ligesom med vinproduktionen i Frankrig, er der store regionale forskelle i produktionen. Det er dog svært – og en dårlig idé – at generalisere alt for meget og man kan sagtens blive overrasket, selv efter mange års erfaring.