ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Belgien

Stadig er den første reaktion oftest overraskelse, når man taler om belgisk vin. Sådan behøver det dog ikke være ret længe endnu. For selvom belgierne har fantastiske øltraditioner, der går hundredvis af år tilbage, er vinproduktionen blomstrende og niveauet er højt.

Pris
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Laver man vin i Belgien?

    Ja, og vi er vilde med det. Belgien er ikke traditionelt kendt som et vinproducerende land, da dets kølige og fugtige klima ikke er ideelt til at dyrke druer. Men i de senere år har der været en lille, men voksende vinindustri i Belgien, især i den sydlige region Vallonien. Det har bl.a. noget med klimaforandringerne at gøre, hvilket man også ser i blomstrende vinlande som Danmark og England.


    De vigtigste druesorter, der dyrkes i Belgien, er hvide sorter som Chardonnay, Pinot Gris og Auxerrois, samt røde sorter som Pinot Noir og Regent. Belgiske vine er typisk lette og frugtige, med en frisk syre og lavt alkoholindhold.


    Nogle af de bedste vinregioner i Belgien er Côtes de Sambre et Meuse i provinsen Namur, Haspengouw-regionen i provinsen Limburg og Entre-Sambre-et-Meuse-regionen i provinsen Hainaut. Belgiske vine sælges oftest indenlands og eksporteres ikke i større udstrækning, så de kan være svære at finde uden for Belgien.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]