SLUTSPURT SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Vin til julefrokost

Når danskerne holder julefrokost, er det lig med et orgie af mad; Sødt, salt, surt og fedt. Og rigeligt af det, gerne skyllet ned med en god snaps. Det sætter dig, der vælger vinen til julefrokosten, på lidt af en opgave. Heldigvis finder du hjælp lige her. Og du kan altid være sikker på, at årets julevin er et perfekt match til julefrokostens mange kulinariske indtryk.

Find vores nemme opskrift på rødvinssauce her
Find vores advancerede opskrift på rødvinssauce her


Vin vi anbefaler til fisk

Vin vi anbefaler til kød

Portvin vi anbefaler til dessert

Disse vine bør du drikke til din julefrokost


Hvilke vine skal man drikke til julefrokosten? For selvom julefrokostbordet oftest har minimum ét eller flere flasker snaps og akvavit på bordet, drikker rigtig mange danskere også vin til maden. Det kan være lidt af en øvelse at finde det rigtige valg, når menuen bl.a. står på karrysild, lun leverpostej og panerede rødspætter. Her kan du bestille de sikre valg direkte hjem i stuen. Lettere bliver det ikke.

Til fisk
​​​​​​​Det er vel ingen hemmelighed, at en del af retterne formentlig består af fisk eller rejer. Og når det er tilfældet, er en lidt fed og fadlagret hvidvin et godt match. Gerne en Chardonnay fra lande som USA, Chile eller Australien, som har fået godt med sol og varme. Alternativt Viognier fra samme lande eller en Pinot Gris.

Til kød
En fyldig italiensk Amarone eller Barbera vil være genial til det kødfulde retter til julefrokosten. Og så er Zinfandel og kødretter bare et match, de fleste danskere elsker. Det behøver ikke nødvendigvis være det allerdyreste Bordeaux-vine, du henter op fra kælderen mens Last Christmas lyder over anlægget og der skåles i julesnaps.  

Portvin
Portvin er næsten et must i julen og også til julefrokosten, hvor den passer perfekt til osten og det mere sødmefulde retter. En klassiker so Graham’s The Tawny har fået mange til at smile til julefrokoster gennem årene. Skal der risalamande på bordet, finder du den bedste portvin via linket. Ost, vin og portvin er et helt kapitel for sig selv, som vi også hjælper med.


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​ ​​​​​​​

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]