Vin til gås

Gås hører hjemme på mange spiseborde juleaften i mange danske familier. Den store fugl er en eminent spise, men hvad skal man drikke til gås? Det er ikke lige meget, men vi giver dig her nogle tips og trips, du kan bruge inden den store aften. Og du kan altid være sikker på, at årets julevin er et perfekt match.

Find vores nemme opskrift på rødvinssauce her
Find vores advancerede opskrift på rødvinssauce her


Bedste vin til gås

Sådan vælger du vinen til gås


Mange af os spiser gås juleaften – det kunne også være Mortensaften. En gås med en intens, fed og kraftig sovs, kartofler, rødkål og de klassiske, brunede kartofler bør have selskab af en kraftig vin. Vinen bør have en vis portion sødme for at den ikke kommer til at fremstå sur og ubalanceret i samspil med den fede, sødmefulde, traditionelle, danske julemad.

En gås kræver dog også, at vinen har struktur med et vist niveau af tanniner og syre - også gerne alkohol.

Ligesom når det gælder anden, er Rhone-vin en god partner til gås. Kraftige vine, som sagtens kan spille op til gåsens kraftigere kød og fedme. En klassisk italiensk Amarone vil også gøre sig fremragende En Gewürztraminer kan man sin syre og sødme være en fremragende idé.

Du kan også læse vores anbefaling af vin til and, kalkun og flæskesteg

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og spar altid 5% hver gang du handler online eller i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]