Vin til gås

Gås hører hjemme på mange spiseborde juleaften i mange danske familier. Den store fugl er en eminent spise, men hvad skal man drikke til gås? Det er ikke lige meget, men vi giver dig her nogle tips og trips, du kan bruge inden den store aften. Og du kan altid være sikker på, at årets julevin er et perfekt match.

Find vores nemme opskrift på rødvinssauce her
Find vores advancerede opskrift på rødvinssauce her


Vin vi anbefaler til gås

Sådan vælger du vinen til kalkun


Mange af os spiser gås juleaften – det kunne også være Mortensaften. En gås med en intens, fed og kraftig sov, kartofler, rødkål og de klassiske, brunede kartofler bør have selskab af en kraftig vin. Vinen bør have en vis portion sødme for at den ikke kommer til at fremstå sur og ubalanceret i samspil med den fede, sødmefulde, traditionelle, danske julemad.

En gås kræver dog også, at vinen har struktur med et vist niveau af tanniner - også gerne alkohol.

Ligesom når det gælder anden, er Rhone-vin en god partner til gås. Kraftige vine, som sagtens kan spille op til gåsens kraftigere kød og fedme. En klassisk italiensk Amarone vil også gøre sig fremragende

Du kan også læse vores anbefaling af vin til and, kalkun og flæskesteg