DAGENS køb: Storslået Amarone-vin til kun 199,- v/2fl 🍷 - Se her

Vin til flæskesteg

Den gode, gamle flæskesteg. Den skal være der, ellers er det for mange slet ikke jul. Men hvordan matcher du et godt glas vin til?  Hvad drikker man til svinekød? Lyst kød, den sprøde svær med fedt og salt, for slet ikke at tale om den syrlige rødkål og søde, brunede kartofler. Vi guider dig til et sikkert valg, som heldigvis rummer flere muligheder. Og du kan altid være sikker på, at årets julevin er et perfekt match til flæskesteg. Sådan skal det være. Og skal der være rødvinssauce til, så finder du den også her.

Find vores nemme opskrift på rødvinssauce her
Find vores advancerede opskrift på rødvinssauce her


Vin vi anbefaler til flæskestegen

Sådan vælger du vinen til flæskesteg


Hvilken vin passer til flæskesteg?
Hvis julemiddagen udelukkende består af flæskesteg, ville en klassisk Pinot Noir, evt. fra Bourgogne eller New Zealand være et godt valg. Flæskestegens lyse kød bliver nemlig let overvældet af meget kraftige rødvine. Derfor betaler det sig at være lidt mere forsigtig. Når du vælger Pinot Noir, får du en lettere rødvin med fine præg af røde bær uden et højt tanninindhold, men med en fin syre, som er god til det danske julebord. Servér den gerne let afkølet.

Kan man drikke hvidvin til flæskesteg?
Hvis du tør, kunne du også overveje en hvidvin – nemlig en Riesling med en vis portion sødme og flot syre. En Riesling er som skabt til flæskestegens lyse, lidt mere sarte kød i langt højere grad end de kraftige rødvine, man måske per automatik rækker ud efter til juleaften. Brunede kartofler er som bekendt ofte tilbehør på den store aften, og netop derfor må vinen gerne have noget sødme, der spiller sammen med kartoflernes sødme. En Gewürztraminer eller er østrigsk Grüner Veltliner vil på samme måde også være fremragende valg.

Et lidt mere klassisk valg, som også kan gå sig, er en elegant Barolo eller måske en Garnacha. Det er vigtigt, at vinen har noget frugtsødme og syre, som kan balancere madensfedme.

Vin til and OG flæskesteg?
​​​​​​​
Mange af os spiser både and og flæskesteg juleaften. Hvad gør man så? Så er sikre valg typisk italiensk Amarone eller andens bedste ven - Rhône-vin.