DAGENS køb: Topanmeldt "Den Store Vingave" - Kun 499,- (15 på lager)

Vin til kalkun

Der skal vin til kalkunen juleaften. Men hvilken? Der er flere gode muligheder og samtidig smager kødet på kalkunen også forskelligt alt efter hvor på fuglen, det sidder. Vi giver hjælper dig sikkert i land.

Find vores nemme opskrift på rødvinssauce her
Find vores advancerede opskrift på rødvinssauce her


Vin vi anbefaler til kalkunen​​​​​​​

Sådan vælger du vinen til kalkun juleaften


Kalkun er et herligt smagfuldt kød, der passer vidunderligt med en bred vifte af vine. Afhængigt af, hvordan du tilbereder din kalkun, og hvilke smagsvarianter du tilføjer til kødet og sovsen og farsen, er der mange muligheder for spændende kombinationer med vinen, der drikkes til.

Amerikanerne er glade for kalkun til Thanksgiving, men hos os i Danmark er kalkunen en del af julen for mange mennesker. Derfor er koblingen af vin og kalkun også en kobling med andre smagsnuancer lige fra det søde til det sure og det salte.

Kalkunen en stor fugl med dele, der er meget forskellige fra hinanden; en saftig brystudskæring smager f.eks. ikke som et stykke stegt, mørkt kød.

Pinot Noir
Pinot Noir er et sikkert valg og lidt af en klassiker til kalkun. Den forholdsvis lyse rødvin med et let køligt præg og et herligt, frugtigt udtryk gør sig fremragende til det primært lyse kød fra kalkunen. Tænk Bourgogne, en tysk Spätburgunder eller måske en amerikansk Pinot Noir fra Oregon, når nu det er kalkun.

Zinfandel
Zinfandel passer usædvanligt godt med kalkun. Zinfandels frugtprofil og krop passer godt sammen med både mørke og lyse kalkunudskæringer. Vinen er det perfekte valg af vin, hvis du gerne vil gå efter en rødvin med lidt mere kødfuld karakter end en Pinot Noir.

Zinfandel er samtidig bedst, når den kombineres med tungere måltider og retter, som vi gerne får i julen.

Chardonnay
Et andet oplagt valg til kalkun er Chardonnay, som generelt ideelt til stegt fjerkræ. Chardonnay er en drue, der kan varieres nærmest i det uendelige. De egetræsprægede noter i en fadlagret Chardonnay vil bringe mere komplekse smage og teksturer frem i kalkunen, mens en mere frugtig og sprød Chardonnay, det kunne være en Chablis, giver en lettere, mere elegant oplevelse. Uanset dit valg af Chardonnay er syren og frugtigheden i druen en fremragende kobling med kalkun

Riesling
En klassisk tør Riesling er et fremragende valg til kalkun. Vinen passer især godt til kalkun med en mere krydret, urtepræget opskrift. Og så går tør Riesling også glimrende med sødere tilbehør som brunede kartofler. Vinens høje syrlighed og mineralitet tilføjer et lækkert præg til kalkunen såvel som til tilbehøret.

Beaujolais
Den unge Beaujolais med en høj syre er eminent til kalkun. Vinens lave indhold af alkohol og dens lette karakter vil fremhæve kødets sødmefulde smag og er måltidet forholdsvis let, er Beaujolais oplagt.