DAGENS køb: Topanmeldt "Den Store Vingave" - Kun 499,- (15 på lager)

Portvin til risalamande

Vi elsker risalamande - selv efter, vi er blevet tæppebombet med and, flæskesteg, medister, gås osv. Kirsebærsaucen er de fleste også enige om, men hvad skal man drikke til? Det svar er slet ikke lige til - og det kommer bl.a. an på netop kirsebærsaucen. Vi giver dig tips og tricks til den perfekt portvin til risalamanden.


Portvin vi anbefaler til risalamande

Sådan vælger du den rette portvin til risalamande


Det har vel ikke rigtig været jul, før risalamanden har været på bordet og lagt den sidste mursten i maven på alle, der sidder rundt om det.

Ikke desto mindre smager risalamande skønt og man kan nemt komme til at glemme, at der gemmer sig en mandel i skålen og bare spise løs og evt. gå glip af mandelgaven.

Med den rigtig portvin til, som spiller op mod både selve risalamanden og kirsebærsaucen, løftes oplevelsen op til et endnu højere niveau.

Men hvad skal man drikke til? Der er ikke noget entydigt svar, ikke mindst fordi, at den cremede risalamande går i én retning og den mere syrlige kirsebærsauce går i en anden.

Kirsebærsaucen går med sin syre og frugtige noter perfekt sammen med en Ruby Port, hvor du netop får godt med frugt i nuancerne og bløde tanniner.

Omvendt vil en Tawny Port indgå i et skønt makkerskab med de hakkede mandler og fløden. Et lille trick, som mange har benyttet sig af gennem årene, er at lade afgørelsen ligge hos kirsebærsaucen.

Hvis kirsebærsaucen er uden nogen former for tilsætninger og har en pæn syre, så vælg en Ruby Port. Har risalamanden derimod f.eks. fået et skud vanilje eller måske kanel, så vælg en Reserve Tawny, Ruby Reserva eller Late Bottled Vintage.

Der findes også andre veje, naturligvis. Hvad med en Recioto, som er en herlig sødmefuld udgave af en Amarone?