Kongelig rosé i forårsvejret? ☀️ 2 fl. kun 199,95kr

Risalamande og vin til

Vi elsker risalamande - selv efter, vi er blevet tæppebombet med and, flæskesteg, medister, gås osv. Kirsebærsaucen er de fleste også enige om, men hvad skal man drikke til? Det svar er slet ikke lige til - og det kommer bl.a. an på netop kirsebærsaucen. Vi giver dig tips og tricks til den perfekt portvin til risalamanden.


God portvin til risalamande

Sådan vælger du den rette portvin til risalamande


Det har vel ikke rigtig været jul, før risalamanden har været på bordet og lagt den sidste mursten i maven på alle, der sidder rundt om det.

Ikke desto mindre smager risalamande skønt og man kan nemt komme til at glemme, at der gemmer sig en mandel i skålen og bare spise løs og evt. gå glip af mandelgaven.

Med den rigtig portvin til, som spiller op mod både selve risalamanden og kirsebærsaucen, løftes oplevelsen op til et endnu højere niveau.

Men hvad skal man drikke til? Der er ikke noget entydigt svar, ikke mindst fordi, at den cremede risalamande går i én retning og den mere syrlige kirsebærsauce går i en anden.

Kirsebærsaucen går med sin syre og frugtige noter perfekt sammen med en Ruby Port, hvor du netop får godt med frugt i nuancerne og bløde tanniner.

Omvendt vil en Tawny Port indgå i et skønt makkerskab med de hakkede mandler og fløden. Et lille trick, som mange har benyttet sig af gennem årene, er at lade afgørelsen ligge hos kirsebærsaucen.

Hvis kirsebærsaucen er uden nogen former for tilsætninger og har en pæn syre, så vælg en Ruby Port. Har risalamanden derimod f.eks. fået et skud vanilje eller måske kanel, så vælg en Reserve Tawny, Ruby Reserva eller Late Bottled Vintage.

Der findes også andre veje, naturligvis. Hvad med en Recioto, som er en herlig sødmefuld udgave af en Amarone?

Klassisk Risalamande
Den perfekte dessert til jul – eller når du har lyst til en lækker, klassisk sød afslutning på måltidet. Risalamande er altid et hit!

Tid:  40-50 min.    |    Antal: 4 pers.    |    Tilberedning: Simre

Tid: ​​​​​​​40-50 min.

Antal: 4 pers.

Tilberedning: Simre

Ingredienser

  • 1 dl grødris
  • 2 dl vand
  • 1 liter sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 100 g smuttede mandler
  • 50 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde

Til serveringen:

  • Kirsebærsovs

Fremgangsmåde

Skyl grødrisene hurtigt i koldt vand.

Kog vandet op i en gryde, tilsæt risene, og lad dem koge i 2 minutter.

Tilsæt mælken og vaniljestangen, som du har flækket og skrabet kornene ud af. Kom både korn og stang i gryden.

Lad grøden simre ved svag varme i ca. 35-40 minutter. Rør jævnligt, så grøden ikke brænder på. Lad den køle helt af – gerne i køleskab natten over.

Hak mandlerne groft, og gem én hel mandel til mandelgaven.Rør sukker og hakkede mandler i den kolde risengrød.

Pisk fløden til blødt skum, og vend forsigtigt flødeskummet i grøden, så du får en luftig risalamande.

Server med lun eller kold kirsebærsauce.

Tip:
For at gøre din risalamande ekstra lækker kan du tilsætte en smule revet citronskal eller en sjat Amaretto, hvis det passer til stemningen.

Risalamande

Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​ ​​​​​​​

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]