Brand image

Pfalz

Det fleste danskere kender til det tyske vinområde Mosel, som vi med rette er mange, der elsker. Men du snyder dig selv, hvis du kun fokuserer på Mosel, når det kommer til tysk hvidvin. Gå på opdagelse i Pfalz!

Pris
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 39 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Pfalz?

  Pfalz, eller Rheinpfalz som området tidligere hed, er Tysklands næststørste vinområde på 23,684 hektarer. Pfalz er Tysklands varmeste og mest solrige vinregion, og man finder her et meget bredt udbud af druer, men – som med de fleste andre tyske vine - er det Riesling, der udmærker sig.

 2. Hvor ligger Pfalz?

  Pfalz ligger ligger i sydlig forlængelse af Rheinhessen ned til den franske grænse, hvor Alsace tager over. Det er omkring byerne Wachenheim, Forst, Deidesheim og Ruppertsberg, at de største vine skabes. Den berømte Deutsche Weinstraße fra midten af 1930’erne ligger midt i Pfalz og snor sig med sine 85 km gennem et meget smukt landskab, hist og her garneret med små charmerende byer.  

 3. Hvordan smager vine fra Pfalz?

  I Pfalz giver druen lidt mere eksotiske Riesling-vine med lidt mango i duft og smag. Pfalz-vine har samme elegance, men er knapt så stålsatte som f.eks. i Rheingau, hvilket primært skal tilskrives, at jordbunden her er mere frugtbar.

 4. Hvilke druer bruger man i Pfalz?

  Den ubestridt vigtigste drue i Pfalz er Riesling med 6000 hektarer. Både Pinot Blanc og Pinot Gris vokser dog i Pfalz og har nu over 3000 hektarer. Derudover ser man også Sylvaner, Gewürztraminer, Müller-Thurgau, Morio-Muskat og Kerner og ikke mindst Sauvignon Blanc og Chardonnay.

 5. Pfalz Riesling

  Riesling stortrives i Pfalz, hvor man virkelig formår at vise druens alsidighed ved at producere en række stilarter, lige fra de knastørre til mere sødmefulde vine. Riesling-druen, der er kendt for sin høje syre og livlige aroma, udtrykker sig smukt i Pfalz og byder på vine med karakteristiske blomster-, citrus- og mineralnoter.

 6. Rødvin i Pfalz?

  Ja, rødvin vinder mere og mere fodfæste i Pfalz. Det er bl.a. frugtige Pinot Noir og druen Dornfelder, som skaber dybe og ret komplekse rødvine. Derudover vokser forholdsvis meget af druen Regent og faktisk er Pfalz den største rødvinsproducerede region i Tyskland.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]