DAGENS køb: Black Cask Rum - sødmefuld & frugtig - Kun 249kr!

Pfalz

Det fleste danskere kender til det tyske vinområde Mosel, som vi med rette er mange, der elsker. Men du snyder dig selv, hvis du kun fokuserer på Mosel, når det kommer til tysk hvidvin. Gå på opdagelse i Pfalz!

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 39 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er Pfalz?

Pfalz, eller Rheinpfalz som området tidligere hed, ligger i sydlig forlængelse af Rheinhessen ned til den franske grænse, hvor Alsace tager over. Pfalz er Tysklands varmeste og mest solrige vinregion, og man finder her et meget bredt udbud af druer, men – som med de fleste andre tyske vine - er det Riesling, der udmærker sig.


I Pfalz giver druen lidt mere eksotiske Rieslingvine med lidt mango i duft og smag. Pfalz-vine har samme elegance, men er knapt så stålsatte som f.eks. i Rheingau, hvilket primært skal tilskrives, at jordbunden her er mere frugtbar.


Det er omkring byerne Wachenheim, Forst, Deidesheim og Ruppertsberg, at de største vine skabes. Den berømte Deutsche Weinstraße fra midten af 1930’erne ligger midt i Pfalz og snor sig med sine 85 km gennem et meget smukt landskab, hist og her garneret med små charmerende byer.