BLACK WEEK UDSALGET GÆLDER KUN ONLINE

Hver dag findes en vinder af en eksklusiv flaske magnum blandt alle ordrer. - Klik her

Græskarkage

I samarbejde med Fess Parker Winery

I Fess Parker Winerys køkken står Marcella Parker og laver skønne retter til hele familien. En klar favorit i Parker-familien er hendes berømte græskarkage, som familien nyder med et glas Santa Barara County Riesling.

Her får du Marchellas helt egen opskrift på græskarkage. Hun krydrer den med kanel og pekannødder for et ekstra crunch - et sikker hit hos familien! Græskarkage er nem at bage og holder sig i op til flere dage. Prøv selv!

Fess Parkers græskarkage

Tid: 75 min Antal: 8 pers Sværhedsgrad: 6/10 Tilberedning: ​​​​​​​Bagning


Ingredienser

  • 400 gram sigtet hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk kanel
  • 150 gram hakkede pekannødder
  • 250 gram sukker
  • 4 æg
  • 250 gram græskarpuré
  • 3 dl vegetabilsk olie

Vin til maden

Fess Parker serverer græskarkage med Santa Barbara Riesling. Vi anbefaler også at underbygge græskarkagens krydrede og søde karakter med en sød Riesling, en Muscatvin eller en Tawny. Kagen kræver lidt ekstra power i sin vin, og derfor vil en let dessertvin ikke fungere. Den vil simpelthen drukne i kagens krydderier og sødme.

Sådan laver du græskarpuré:

Skyl 1 hokkaidogræskar, skær top og bund af og halver det og derefter i kvarte.
Fjern trevler og kerner med en ske og placer stykkerne på en bageplade og bag dem ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter afhængig af størrelse.
Fjern skrællen, når græskarstykkerne er afkølet og kom herefter stykkerne i en blender og blend til en tyk og cremet masse. Voila!

Fremgangsmåde

Bland hvedemel, bagepulver, salt, kanel, pekannødder og sukker sammen i en skål og sæt til side til senere.

I en ny skål piskes æg indtil de skummer.

Tilsæt græskarpuré til æggemassen og pisk det luftigt med en elpisker.

Tilsæt vegetabilsk olie og rør sammen til en ensartet masse.

Vend de æg- og græskarmassen sammen med de tørre ingredienser.

Fordel dejen i to smurte brødforme og bag i 50-60 minutter i en forvarmet ovn på 160 grader.


Anbefalede vine til kagen