Sake

Sake er en ren, smagfuld, japansk risvin, som ofte er lidt tør, ofte lidt sødmefuld og gerne med et touch af salt, kartofler og svampe og fyldig umami. Den har gerne et let frugtig, tropisk og blomstret aroma lidt ligesom hvidvin. Den er blød og let at drikke - og det har man gjort i Japan i over 2500 år. I takt med at japansk madkultur også er blevet populært på vores breddegrader, har mange danskere også kastet sig ud i sake.



Pris
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er sake lavet af?

Sake bliver lavet af ris af høj kvalitet, rent og koji-skimmel. Koji er en svamp, man bruger i Østen til at forsukre ris, søde kartofler og byg. Det er en proces, man også kender fra sojabønner, sojasovs og miso. Den kan give en eftersmag, som kan virke som en blanding af kartofler og svampe. Det, der for de forskellige sake-mærker til at adskille sig fra hinanden, er koji'en. De forskellige bryggerier (det hedder de) bruger koji forskelligt, men fælles er, en den bliver anset som hellig.

De ris, der bliver brugt, er heller ikke de samme, du finder på hylderne i dit lokale supermarked. Man bruger en særlig type af navnet Sakamai, som bedre sikrer sakes præg af umami. Risene skal poleres i en vis grad, dvs. at man fjerner noget af den ydre skal på riskornet og dermed noget af bitterheden. Derfor står der ofte 50 eller 60% procent på. Det har ikke noget at gøre med alkoholprocenten. Så stærkt er sake slet ikke. Til gengæld sikrer poleringen, at bakterier kan nå dybt ind i det enkelte riskorn, der udvikles mere umami og en bedre koji.