Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

Sake

Sake er en ren, smagfuld, japansk risvin, som ofte er lidt tør, ofte lidt sødmefuld og gerne med et touch af salt, kartofler og svampe og fyldig umami. Den har gerne et let frugtig, tropisk og blomstret aroma lidt ligesom hvidvin. Den er blød og let at drikke - og det har man gjort i Japan i over 2500 år. I takt med at japansk madkultur også er blevet populært på vores breddegrader, har mange danskere også kastet sig ud i sake.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er sake lavet af?

Sake bliver lavet af ris af høj kvalitet, rent og koji-skimmel. Koji er en svamp, man bruger i Østen til at forsukre ris, søde kartofler og byg. Det er en proces, man også kender fra sojabønner, sojasovs og miso. Den kan give en eftersmag, som kan virke som en blanding af kartofler og svampe. Det, der for de forskellige sake-mærker til at adskille sig fra hinanden, er koji'en. De forskellige bryggerier (det hedder de) bruger koji forskelligt, men fælles er, en den bliver anset som hellig.

De ris, der bliver brugt, er heller ikke de samme, du finder på hylderne i dit lokale supermarked. Man bruger en særlig type af navnet Sakamai, som bedre sikrer sakes præg af umami. Risene skal poleres i en vis grad, dvs. at man fjerner noget af den ydre skal på riskornet og dermed noget af bitterheden. Derfor står der ofte 50 eller 60% procent på. Det har ikke noget at gøre med alkoholprocenten. Så stærkt er sake slet ikke. Til gengæld sikrer poleringen, at bakterier kan nå dybt ind i det enkelte riskorn, der udvikles mere umami og en bedre koji.


Sake betyder egentlig bare "alkoholisk drik" på japansk. Og den sake, vi taler om, hedder faktisk nihonshu.


Hvordan skal sake serveres?

Hvis det skal være helt traditionelt japansk, skal du bruge et sake-sæt. Det består som regel af to dele: tokkuri og ochoko. Man kan drikke sin sake kold, hvor man køler hele sit sake-sæt og selvfølgelig også sin sake. Alternativt kan du drikke din sake varm, hvor du varme den op i varmt vand. Nogle sake er bedst kolde, mens andre er bedst varme og nogle kan drikkes både kolde og varme. Temperaturen kan betyde ret meget for, hvordan den smager. Skal det være helt japansk, skal du huske at hælde op til en anden person, ikke dig selv. Når en sake bliver skænket til dig, skal du løfte den med begge hænder, lade én hånd glider rundt om siderne på glasset og holde den anden hånd under. På samme måde skal du servere med begge hænder. Den bør ikke drikkes som et shot, men nærmere som en vin. Faktisk kan du også lave cocktails med sake.