Brand image

Château Lafon er bemærkelsesværdigt på den måde, at det fuldstændig er omgivet af verdensklasseproducenten, der sælger verdens mest berømte Sauternes. Lafon laver ligeledes Sauternes, men til helt, helt andre priser.

Château Lafon

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Flaskestørrelse
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Lafon

Château Lafon ligger ganske få meter fra verdensberømte Château d'Yquem, og er omgivet på alle sider af vinmarker, der tilhører netop Château d'Yquem. Det er altså ikke helt dårlige forudsætninger for selv at lave fremragende Sauternes, og det er nok ikke forkert at mene, at Château Lafon skaber noget af verdens bedste vin til prisen.


Château Lafon har været drevet af samme familie i fire generationer med stor kærlighed til den sødmefulde hvidvin. Det unikke terroir bliver delt med berømte naboer som Château Suduiraut, Lafaury Peyraguey, Rayne Vigneau og selvfølgelig Château d'Yquem. Vinstokkene på Château Lafons 12 hektar store ejendom ligger, ligesom naboerne, på førsteklasses terroir med grusede bakketoppe på en leret undergrund i kommunerne Fargues, Bommes, Preignac og Sauternes.


Château Lafon er begunstiget med vinstokke, der er over 50 år gamle. Ifølge lokalhistoriske kilder har Lafon-familien altid havde ejet grundene og besluttede at bygge et slot på dem i 1867. Under Depressionens svært kår solgte man til familien Dufour, som nu på fjerde generation bevarer slottets uafhængighed, mens de fleste af naboerne er ejet af multinationale selskaber.

Lafons 12 hektar vinmarker består af 98% Semillon og 2% Sauvignon Blanc plantet på grusede højdedrag med kalkstensundergrund. Op til seks høster udføres i hånden for kun at udvælge de bedste, botrytiserede druer. 


Hos Lafon kombinerer man en moderne tilgang med vinificering i rustfri stålkar, gæring ved lave temperaturer og klassiske traditioner med lagring på egetræsfade.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]