Walker Bay

Walker Bay i Sydafrika er hjemsted for nogle af landets bedste vine, som vi holder rigtig meget af - og de berømte Southern Right-hvaler, som tiltrækker mange turister.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvor ligger Walker Bay?

  Walker Bay ligger i Cape Overberg-regionen, cirka en time fra Cape Town. Det er et vinområde med køligt, maritimt klima, der producerer nogle af Sydafrikas største vine.


  Walker Bays vindyrkningszone strækker sig fra hvalsafaribyen Hermanus på kysten til Bot River i nord og Sunday's Glen i øst. Regionens mest bemærkelsesværdige vinmarker findes i Hemel-en-Aarde-dalen, som løber i øst-vestlig retning fra kysten.

 2. Hvad er Walker Bay kendt for?

  Walker Bay er meget respekteret for områdets Pinot Noir og Chardonnay i klassisk burgundisk stil, men også frisk, mineralsk Sauvignon Blanc.


  Nærheden ved havet betyder, at vinmarkerne i Walker Bay er udsat for store maritime påvirkninger. De lange og solrige somre afkøles af havbrisen, der kommer fra sydøst. Den kolde, antarktiske Benguela-strøm fra Atlanterhavet sikrer, at briserne er kolde nok til at forfriske druerne i løbet af modningssæsonen. Det har den effekt, at de forsinker modningsprocessen, hvilket giver druerne mulighed for at udvikle koncentreret smag, samtidig med at syren bibeholdes.


  Hermanus er især berømt for Southern Right-hvalerne, der ofte ses i Walker Bay. Kombineret med den blomstrende vinindustri omkring byen er Walker Bay blevet et populært turistmål i Sydafrika. De lokale vingårde giver masser af muligheder for vinsmagning, og Walker Bay-vinene tiltrækker stor opmærksomhed - ikke mindst Hamilton Russell.

 3. Hvordan er jorden i Walker Bay?

  De lokale jordbundstyper er overvejende skifer og sandsten, præget af et højt indhold af ler, især i Hemel-en-Aarde-dalen. Disse veldrænede jorder med god vandretention er perfekte til dyrkning af fremragende druer. Vinstokkene skal arbejde hårdere for at komme til vandet, der er lagret i jorden under, hvilket får dem til at udvikle dybe rodsystemer. Udbyttet har en tendens til at være lavere, hvilket betyder, at det får en højere koncentration af smag og aroma.

 4. Hvilke druer vokser i Walker Bay?

  Walker Bays maritime klima tilgodeser druer som Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinotage, Chenin Blanc og Syrah.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]