Sydafrika

Oplev sydafrikansk rødvin - landet, som vinmæssigt ligger med Den Nye Verden og Den Gamle Verden, og har sin helt egen drue, nemlig Pinotage.

Pris
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Årgang
0
Alkohol
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Populære
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 9 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Sydafrikansk rødvin

Vinmæssigt er Sydafrika en slags hybrid mellem den gamle og den nye verden. Winemakers fra Spanien, Frankrig og Californien flyves ind med nye teknikker, som lader vinene nærme sig internationale stilarter og standarder, hvor de i ’gamle’ dage nogle gange kunne have et ry for at være grove og rustikke. I dag er de bedste sydafrikanske rødvine et unikt og velsmagende mix af Den Gamle og Den Nye Verden; Den Nye Verdens livlige frugt og Den Gamle Verdens kompleksitet - ikke mindst i landets signaturdrue, Pinotage.


Vinmarkerne i Sydafrika er blandt de smukkest beliggende i verden med et landskab, som minder om et mix af de frodige Russian River dale i Californien og de endeløse græsklædte og bløde bakker i det sydlige Californien, på New Zealand og i Australien. Vinden er fjenden for den sydafrikanske vinbonde. Det kolde hav sender ekstremt stærke vindstød ind over land. Det ene øjeblik føles det vindstille, i næste øjeblik blæser det med 40 sekundmeter – og derefter bliver det igen helt stille.


Rødvin fra verdenseliten til apartheid

Med en glorværdig fortid, hvor sydafrikansk vin rangerede på niveau med de ypperste i verden, er det paradoksalt, at landets vinindustri i dag virker så jomfruelig, ny og famlende. Faktisk er det en smule forkert at regne Sydafrika for ’Den Nye Verden’, når man taler om vin. For allerede i 1659 blev den første flaske produceret af Cape Towns grundlægger, Jan van Riebeeck, og siden blev sydafrikansk vin eksporteret til Europa, hvor den vandt stor udbredelse.


I det meste af det 20. århundrede blev sydafrikansk vin dog mere eller mindre ignoreret pga. boykot som følge af landets Apartheid. Siden landet droppede den afskyelige praksis i 1990’erne, vendte verden dog tilbage og landets vinbønder oplevede en renæssance.


I dag er der et utal af små, uafhængige vinproducenter, og det er bare at gå på opdagelse i sydafrikansk rødvin.