Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni

Pinotage

Pinotage er Sydafrikas signatur-drue. Det var her, den blev dyrket første gang i 1924 som en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault - på det tidspunkt var den nemlig kendt som Hermitage. Pinot Noir og Hermitage blev til Pinotage. Druen giver typisk dybrøde vine med flotte, fyldige præg af skovbund og en smule røg, nogle gange med noter af bananer og tropisk frugt. I hænderne på en mindre dygtig winemaker, kan den dog lugte af acetone. Det skal du selvfølgelig ikke være nervøs for her.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Underområde
Årgang
Alkohol
Glastype
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvor stammer Pinotage fra?

    Manden bag Pinotage var den første professor i vindyrkning ved universitetet i Stellenbosch, Abraham Izak Perold. Druen forblev relativt sjælden internationalt indtil 1987, hvor en sydafrikansk Pinotage vandt Diner's Club Wine of the Year. Pinotage har siden gennemgået lidt af en renæssance i Sydafrika, hvor et stigende antal producenter udforsker druesorten og skaber lysere og mere saftige, frugtige vine med mindre egetræ og lidt mere finesse. Det samlede antal hektarer, druen vokser i, bliver større og større og anerkendelsen lige så. Det gælder ikke mindst internationalt.

  2. Hvordan smager Pinotage?

    Det er måske oplagt at tænke, at den burde smage af Pinot Noir eller Cinsault. I virkeligheden minder den måske mere om Syrah - og den har det rigtig godt sammen med steak og grill. Den er fed, tæt i farven og med smagsindtryk af blommesauce, tobak, modne brombær, kirsebær, tjære, krydderier, røg, chokolade og lakrids. Du vil ofte også opleve hindbær, lakrids, tørrede blade, bacon, sursød sauce, hoisin, sød pibetobak og rød peberfrugt i optimale årgange. Tanninerne er forholdsvis intense, men med en sødmefuld note i eftersmagen. Den harmoniske balance mellem sødme og syre efterlader et varigt indtryk, hvilket gør hver slurk til en stor oplevelse, når Pinotage er bedst.