ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Sicilien

Sicilien har flere vinmarker end nogen andre af de italienske vinregioner, og man konkurrerer heftigt med Puglia/ Apulien om at være det største vinproducerende område. 

Pris
Serveringsforslag
Producent
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvilke vine laver man på Sicilien?

  Sicilien har en ældgamle traditioner for vinfremstilling, der går tilbage til oldtiden, hvor øen var græsk koloni. Øens varierede terroir, der spænder fra frugtbare sletter til forrevne bjergskråninger, giver mulighed for produktion af en bred vifte af vine. Det er f.eks. på druen Nero d'Avola, som står bag nogle af øens mest berømte rødvine. Vinene er komplekse, fyldige vine med noter af mørk frugt, krydderier og et strejf af chokolade.


  Man laver også rødvin lavet af druer dyrket på skråningerne af Etna, Europas største aktive vulkan. Typisk er en mellemfyldig vin med en lys syre og smag af rød frugt, jord og vulkanske mineraler.


  Marsala er en hedvin, der ofte bruges i madlavning. Den er lavet af en blanding af hvide druer og lagret i mindst et år på egetræsfade. Det er en fyldig og kompleks vin med smag af karamel, figner og mandler.


  Sicilien har flere vinmarker end nogen andre af de italienske vinregioner, og man konkurrerer heftigt med Puglia/ Apulien om at være det største vinproducerende område. Dette endda på trods af, at man på Sicilien konsumerer mindre vin pr. indbygger end i nogen anden region i Italien…

  Mange druer ender som rosiner i det lokale køkken, og den sicilianske drue spiller også en stor rolle i mange dessertvine, - ikke mindst Marsala har formået at slå sit navn fast over hele verden!

  Selv om ikke mindre end 90% af DOC-produktionen går til dessertvine, har resultaterne indenfor siciliansk vinproduktion i de senere år vist, at man ikke bør underkende de gode rød- og hvidvine, der produceres over hele øen. 

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]